Αγώνες Εξωτερικού

World SSP: O Kenan Sofuoglu αποσύρεται από τους αγώνες

Εξαιτίας τραυματισμών


08.05.2018

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supersport, ανακοίνωσε πως μετά τον αγώνα της Imola την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, θα «κρεμάσει τα γάντια του»

Όσοι παρακολουθείτε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supebike, θα γνωρίζετε πως ένας Τούρκος αναβάτης συγκαταλέγεται στην ελιτ της μεσαίας κατηγορίας (Supersport) του θεσμού. O KNN54 έχει πέντε τίτλους (2007, 2010, 2012, 2015, 2016), ενώ το 2008 αγωνίστηκε με την ομάδα της Ten Kate Honda στα World SBK στα οποία δεν είχε καλά αποτελέσματα.

Sofuolglu

Αξιοσημείωτη ήταν παρουσία του στην κατηγορία Moto2 την σεζόν 2010 όταν αντικατέστησε τον αδικοχαμένο Shoya Tomizawa στην ομάδα Technomag-CIP . Ήταν τέταρτος στις κατατακτήριες δοκιμές , ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα βρισκόταν στην πρώτη θέση τερματίζοντας τελικά πέμπτος. Ο Sofuoglu παρέμεινε στην ομάδα το 2011 και ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βάθρου στο Assen.

Sofuoglu Moto2

O 43 φορές νικητής στην κατηγορία «έχασε» τον μόλις τεσσάρων μηνών γιο του το 2015. Λίγες ημέρες νωρίτερα και ενώ ο μικρός Hamza βρισκόταν σε κώμα μετά από χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο ο Sofuoglu είχε συμμετάσχει στον αγώνα της Imola και μάλιστα είχε κερδίσει.

Sofuoglu SBK

Η απόφαση του Τούρκου αναβάτη ήρθε μετά από τους συνεχόμενους τραυματισμούς τη σεζόν 2015, από τους οποίους στην πραγματικότητα ποτέ δεν συνήλθε πλήρως. Ο περσινός τραυματισμός στον αγώνα της Γαλλίας ήταν το γεγονός που του στέρησε τον έβδομο τίτλο και αυτό που τον οδήγησε στην απόφαση του να εγκαταλείψει την ενεργό δράση και να αφιερωθεί στην οικογένεια του αλλά και στην εκπαίδευση νέων αναβάτων.

Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού