Αγώνες Εξωτερικού

R.I.P. Eric Geboers

Πένθος στον κόσμο της μοτοσυκλέτας


08.05.2018

Ένας θρύλος του motocross, ο Βέλγος Eric Geboers, δεν είναι πια μαζί μας. «Χάθηκε» στην προσπάθεια του να σώσει το σκύλο του που έπεσε σε παγωμένα νερά λίμνης

Τόσο άδικο, τόσο τραγικό να χάνεται ένας άνθρωπος προσπαθώντας να σώσει το αγαπημένο του κατοικίδιο. Ο Geboers, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μόλις είδε το σκύλο του να κινδυνεύει δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή και βούτηξε στο νερό για να τον διασώσει. Ο Βέλγος Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν βγήκε ποτέ από την λίμνη. Η προσπάθεια του φίλου που ήταν μαζί του να τον βρει απέβησαν άκαρπες μιας και η θερμοκρασία του νερού ήταν πολύ χαμηλή και η παραμονή του σε αυτό πάνω από λίγα δευτερόλεπτα αδύνατη.

eric geboers 4

Ο Eric Geboers ήταν ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία του motocross που κατάφερε να κατακτήσει Παγκόσμιους τίτλους και στις τρεις κατηγορίες που αγωνίστηκε. Την δεκαετία του ’80 κέρδισε δύο στα 125, έναν στα 250 και δύο στα 500. Το ψευδώνυμό του ήταν «The Kid» εξαιτίας του μικρού του ύψους.
Όταν αποσύρθηκε από την «ενεργό δράση» πέρασε από την ομάδα MX της Suzuki ως αγωνιστικός διευθυντής. Λάτρεις των αγώνων ασχολήθηκε και με το αυτοκίνητο και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GT (αγώνες αντοχής), αλλά και με διοργώνση αγώνων.

eric geboers 3

Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019
Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin