Αγώνες Εξωτερικού

O αγώνας της Jerez από την πλευρά των νικητών

MotoGP 2018 4ος γύρος Gran Premio Red Bull de España


07.05.2018

H εντυπωσιακή εμφάνιση του Marc Marquez στο σιρκουί Angel Nieto της Jerez στην Ισπανία χάρισε στον ίδιο και στην ομάδα της Repsol Honda τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και την πρώτη θέση στην κατάταξη στο Πρωτάθλημα Οδηγών και Κατασκευαστών

Ήταν η 63η νίκη στην καριέρα του Marc και η 37η στην κατηγορία MotoGP – όσες ακριβώς είχε πετύχει και ο Mike Hailwood στη μεγάλη κατηγορία - αλλά και μία μεγάλη επιτυχία σε μία πίστα που πάντα το δυσκόλευε, κάτι που είναι ενδεικτικό της εξαιρετικής αίσθησης που έχει φέτος ο αναβάτης πάνω στην RC213V.

Ο 5ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Le Mans στη Γαλλία στις 20 Μαΐου 2018.

2018 04 gp spain 00534

1ος Marc Marquez
«Αυτή η νίκη μπροστά σε ένα πραγματικά απίστευτο κοινό είναι μεγάλη υπόθεση! Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτήν την πίστα, όπου ήταν ανέκαθεν δύσκολο για μένα να νικήσω. Με αυτό το δεδομένο ήμουν σίγουρος πριν από την εκκίνηση ότι θα μπορούσα να παλέψω για τη νίκη σήμερα. Το κλειδί ήταν η επιλογή του πίσω ελαστικού. Κάναμε τη συγκεκριμένη επιλογή του μεσαίου ελαστικού μετά το πρωινό warm-up και ήταν η σωστή κίνηση. Στη συνέχεια είχα τη δυνατότητα να περάσω μπροστά την κατάλληλη στιγμή και να πιέσω όταν είχα την ευκαιρία. Μία κρίσιμη στιγμή ήταν όταν πάτησα σε κάποια χώματα στην πίστα. Όταν αντιλήφθηκα ότι η άσφαλτος ήταν καλυμμένη με χώμα ήταν ήδη αργά. Έκλεισα το γκάζι αλλά είχα ένα τεράστιο γλίστρημα! Ας πούμε ότι ήταν θέαμα «αλά Marquez”! Είμαι χαρούμενος για την πρώτη μου νίκη στην πίστα Angel Nieto και για το ότι προηγούμαι με διαφορά στο Πρωτάθλημα. Θα έχουμε δοκιμές αύριο εδώ και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την καλή δουλειά. Η αγωνιστική σεζόν θα είναι μεγάλη και πρέπει να μείνουμε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι».

 

 

Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019
Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin