Αγώνες Εξωτερικού

Η στροφή 18 της COTA ονομάστηκε «Hayden Hill»

Στη μνήμη του «Kentucky Kid»


25.04.2018

Ένα γιγαντιαίο «69» βρίσκεται πλέον στην βάση του εμβληματικού πύργου της πίστας του Austin (Circuit of the Americas)

Η στροφή που βρίσκεται σε αυτό το σημείο ονομάστηκε «Hayden Hill» αφιερωμένη στη μνήμη του αδικοχαμένου Αμερικανού αναβάτη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP.

Η 18 είναι μια γρήγορη δεξιά, μέρος τριών συνεχόμενων στροφών. Το σημείο είναι χαρακτηριστικό αφού οι αναβάτες στρίβουν με πολλά χιλιόμετρα και αρκετές φορές ο πίσω τροχός ολισθαίνει.

COTA turn 18 hayden 2

Αρκετές εκδηλώσεις στη μνήμη ενός εκ των πιο αγαπητών αναβατών στην ιστορία του σπορ έγιναν στην αμερικάνικη πίστα, παράλληλα με τον αγώνα των MotoGP.

COTA turn 18 hayden 3

Μεταξύ αυτών, η Ducati είχε στα paddock την Desmosedici του «Kentucky Kid», ενώ μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής, Marc Marquez πανηγύρισε με μια αμερικάνικη σημαία με το 69, το νούμερο που έφεραν οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες του Hayden.

nicky hayden 69

Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού
Η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro δόθηκε στις Σέρρες, με τους αναβάτες της ΚΤΜ SEE MICHELIN MOTO MARKET MOTOREX TEAM ENDURO να κατακτούν τρεις νίκες, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση