Αγώνες Εξωτερικού

Η KTM στο αμερικάνικο Πρωτάθλημα Flat Track

από το 2019 στην κατηγορία των μονοκύλινδρων


23.04.2018

Η KTM Motorsports ανακοίνωσε το Σάββατο, στο περιθώριο της διεξαγωγής του αγώνα MotoGP στο Τέξας ότι η ομάδα Red Bull KTM θα συμμετάσχει στην κατηγορία AFT Singles το 2019

Η μοτοσυκλέτα η οποία θα στηθεί στο grid του επερχόμενου Πρωταθλήματος είναι μια ΚΤΜ 450 SX-F Factory, ενώ όπως ανακοινώθηκε από τον Διευθυντή της ομάδας Chris Filmore, η ομάδα θα «μεγαλώσει» αφού στα πλάνα της βρίσκεται και η συμμετοχή στην κατηγορία των δικύλινδρων μοτοσυκλετών (Twins) με το νέο 790 Duke.

Το Flat Track ξεκίνησε από την Αμερική και ήταν η πρώτη μορφή αγώνων μοτοσυκλετάς την δεκαετία του 1920. Το Αμερικάνικο Πρωτάθλημα είναι το πιο ανταγωνιστικό παγκοσμίως και ήδη πολλοί κατασκευαστές συμμετέχουν με εργοστασιακές ομάδες σε αυτό. Φυσικά οι αμερικάνικες Harley-Davidson και Indian πρωταγωνιστούν, αλλά τώρα πια προστίθενται στη λίστα και ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η ΚΤΜ. Άλλωστε μια τέτοια μάρκα που έχει ως σλόγκαν το “Ready To Race” κυριαρχώντας σε όλα τα «χωμάτινα» Πρωταθλήματα (Motocross Enduro), παίρνοντας νίκες και διακρίσεις στο κορυφαίο Πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας στον κόσμο (MotoGP-Moto2-Moto3) δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα σπορ που ολοένα κερδίζει περισσότερους θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Brom Daytona

Το αμερικανικό Πρωτάθλημα Flat Track του 2018 είναι σε εξέλιξη με τους πρώτους δύο γύρους να έχουν ολοκληρωθεί. Μια ιδιωτική ομάδα με αναβάτη τον Dan Bromley, συμμετέχει στην κατηγορία AFT Single με ένα KTM 450 SX-F. Ο Αμερικάνος έχει κατακτήσει τη νίκη στην κατηγορία στον πρώτο αγώνα, ενώ στον επόμενο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αμερικανικό Flat Track, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.americanflattrack.com.

Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού