Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP: Υποχρεωτικό Pit Stop για τον αγώνα του Austin;

Τα προβλήματα στην άσφαλτο φαίνεται πως δεν έχουν επιλυθεί


19.04.2018

Με δραστικές αλλαγές αναμένεται να διεξαχθεί ο αγώνας του Τέξας αν οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην άσφαλτο της πίστας δεν ικανοποιήσουν τους αναβάτες

Το οδόστρωμα της πίστας του Austin έδειξε να προβληματίζει ιδιαίτερα τους αναβάτες του MotoGP κατά τον περσινό αγώνα. Χαρακτηριστικά ο Dani Pedrosa παρομοίασε το οδόστρωμα της πίστας με αυτό Supercross, σημειώνοντας πως αν δεν πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αλλαγές για το 2018 δεν θα οδηγήσει ξανά σε αυτή την πίστα.

Κατασκευασμένη πάνω σε ένα ιδιαίτερο και σχετικά μαλακό υπέδαφος, γνωστό και ως μαύρο gumbo, ένα μεγάλο μέρος της πίστας έχει υποχωρήσει σημαντικά από το άνοιγμα αυτής το 2012.

 

TexasProblem 4

Οι διοργανωτές προσπάθησαν να διορθώσουν την άσφαλτο της πίστας και την καθίζηση της ασφάλτου τον περασμένο χειμώνα. Τα μηχανήματα όμως και οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν, χάλασαν την λειότητα της ασφάλτου, κάτι που θα έχει κατά πάσα πιθανότητα αποτέλεσμα την γρηγορότερη φθορά των ελαστικών.

Έτσι στο τραπέζι ''έχουν πέσει'' αρκετές εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση που τα ελαστικά της Michelin δεν μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις νέες αυτές συνθήκες. Μία από αυτές είναι η διεξαγωγή υποχρεωτικού Pit Stop για όλους, όπως έγινε και στον αγώνα του Phillip Island στο πρωτάθλημα του WorldSBK.

 

TexasProblem 2

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά τις πρώτες δοκιμές και την συνάντηση των αναβατών με την επιτροπή ασφαλείας την Παρασκευή.

Το φετινό πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά από όλες τις απόψεις και στο Τέξας αναμένεται να γίνει...ροντέο!

Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού
Η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro δόθηκε στις Σέρρες, με τους αναβάτες της ΚΤΜ SEE MICHELIN MOTO MARKET MOTOREX TEAM ENDURO να κατακτούν τρεις νίκες, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση