Αγώνες Εξωτερικού

WorldSBK Ισπανία: Πτώση με τραυματισμό για Camier (Video)

Τον "πάτησε" ο Torres


16.04.2018

Σε ένα ανατριχιαστικό ατύχημα που συνέβη στον τρίτο γύρο του Α’ σκέλους του αγώνα WolrdSBK που έγινε την πίστα Aragon, ο αναβάτης της Red Bull Honda, Leon Camier τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ο αγώνας διεκόπη προσωρινά και συνεχίστηκε λίγο αργότερα χωρίς την συμμετοχή του Βρετανού αναβάτη αλλά και του δεύτερου από τους τρεις αναβάτες που ενεπλάκησαν στο συμβάν, Jordi Torres εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών στη μοτοσυκλέτα του.

camier injured 2

Ο Leon Camier βρισκόταν στην όγδοη θέση μπροστά από τους Jordi Torres (MV Agusta) και Lorenzo Savadori (Aprilia). Στην εντέκατη στροφή ο αναβάτης της Honda έπεσε, με αποτέλεσμα ο Savadori να συγκρουστεί με την Honda CBR1000 και ο Torres μην μπορώντας να αντιδράσει να «πατήσει» τον Camier σε ένα περιστατικό που θύμισε αρκετά αυτό με τον αδικοχαμένο Marco Simonceli στην πίστα της Sepang.

Ο Βρετανός αμέσως διακομίσθηκε στην Clinica Mobile και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της περιοχής. Η ομάδα του λίγο αργότερα εξέδωσε επίσημο ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Camier. Ο Βρετανός είχε τραύματα στο θώρακα, κατάγματα σε τρία πλευρά και μώλωπες στους πνεύμονες. Η κατάσταση του είναι σταθερή, έχει τις αισθήσεις, βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού