Αγώνες Εξωτερικού

R.I.P Ralf Waldmann 1967-2018

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των GP250


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  12.03.2018

O αναβάτης με τις περισσότερες νίκες που δεν στέφθηκε ποτέ Πρωταθλητής στην ιστορία των Grand Prix μοτοσυκλέτας πέθανε σε ηλικία 51 ετών από καρδιακή προσβολή

Ο Waldmann με 6 νίκες στα GP125 και 14 στα GP250 ήταν ένας από τους καλύτερους αναβάτες των μικρών κατηγοριών. Ο «Waldi» τερμάτισε δεύτερος στα GP250, το 1996 και το 1997 και τις δύο φορές πίσω από τον Max Biaggi με έξι και δύο βαθμούς διαφορά αντίστοιχα.

Οι πολύ καλές εμφανίσεις τον «οδήγησαν» το 1998 στα GP500 όπου αγωνίστηκε με την Marlboro Team Roberts. Μία έβδομη θέση με την Modenas KR3 ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα και το γεγονός αυτό τον έφερε «πίσω» στα GP250 όπου συμμετείχε για ακόμη δύο χρονιές.

ralf waldmann 3

Η τελευταία νίκη για τον Waldmann ήταν το 2000 στο βρετανικό Grand Prix και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Οι εναλλαγές του καιρού βοήθησαν τον Γερμανό να αναρριχηθεί από την 21η θέση και να προσπεράσει τον Olivier Jacque στην τελευταία στροφή αφού πριν είχε καλύψει διαφορά 21 δευτερολέπτων η οποία χώριζε τους δύο αναβάτες στην αρχή του τελευταίου γύρου.

Στην συνέχεια και ενώ σχεδόν είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση, υπέγραψε με την ομάδα Harris WCM, η οποία ήθελε να συμμετάσχει στα MotoGP, αλλά εγκατέλειψε την ομάδα προτού αρχίσει η σεζόν 2003.

ralf waldmann 2

Μετά από απουσία έξι χρόνων φόρεσε ξανά την δερμάτινη φόρμα του το 2009 σε ηλικία 43 ετών και αγωνίστηκε για λογαριασμό της ομάδας Kiefer Racing στον αγώνα της Μ. Βρετανίας στα GP250.

O Γερμανός είχε επιστρέψει στις πίστες του MotoGP το 2016 και ήταν τηλεσχολιαστής για το τηλεοπτικό δίκτυο Eurosport.

Ο χαμός του Waldmann ήρθε μόλις δέκα ημέρες μετά από το θάνατο του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στα GP125 την δεκαετία του 60, Luigi Taveri.

Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού
Η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro δόθηκε στις Σέρρες, με τους αναβάτες της ΚΤΜ SEE MICHELIN MOTO MARKET MOTOREX TEAM ENDURO να κατακτούν τρεις νίκες, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση