Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP: Παρουσίαση Aprilia Racing Team

Στην τρίτη της χρονιά η RS-GP


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  08.03.2018

H νέα Aprilia RS-GP παρουσιάστηκε σήμερα και όλη στην ιταλική εταιρεία δηλώνουν έτοιμοι να ανέβουν επίπεδο το 2018

Η δουλειά που έγινε από την αρχή του 2017 και τα αποτελέσματα που ήρθαν στο δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος έφεραν αισιοδοξία στους ιθύνοντες του εργοστασίου του Noale. Η νέα RS-GP σχεδιάστηκε από τον Aldo Drudi – τον Ιταλό που έχει συνδέσει το όνομα του με την μοτοσυκλέτα του αφού σχεδιάζει τα κράνη του Valentino Rossi και συνεργάζεται με αρκετές εταιρείες του χώρου.

aprilia rs gp 2018 4

Το τελευταίο μέρος της περσινής σεζόν αποτέλεσε σημείο καμπής για την Aprilia. Η έκτη θέση που κέρδισε ο Aleix Espargaró στην Αραγονία με διαφορά μικρότερη των έξι δευτερολέπτων από τον νικητή, ήταν η πρώτη από τις εξαιρετικές επιδόσεις που ακολούθησαν στην Ιαπωνία (τέταρτη στις χρονομετρημένες δοκιμές) και την Αυστραλία (καλύτερος χρόνος την πρώτη ημέρα δοκιμών). Δυστυχώς όμως ο τραυματισμός του Espargaró μετά από πτώση καθώς βρισκόταν ανάμεσα στους πρωτοπόρους στο GP του Phillip Island, έβαλε τέλος στο καλό σερί

aprilia rs gp 2018 8

Για το 2018, η Aprilia θέλει να συνεχίσει την πρόοδο με μια μοτοσυκλέτα που διατηρεί την ίδια φιλοσοφία κατασκευής με την προκάτοχο της, αλλά ακόμη καλύτερο και πιο εξελιγμένο σε όλους τους τομείς

Μαζί με τον Aleix Espargaró δεύτερο αναβάτης της ομάδας θα είναι ο Scott Redding. Ο Βρετανός, που γεννήθηκε το 1993, θα συμμετάσχει για πέμπτη χρονιά έρχεται στα MotoGP εποχή.

aprilia rs gp 2018 1

Για τη νέα RS-GP σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε ένα νέο πλαίσιο που βοήθησε στην καλύτερη κατανομή βαρους. Το νέο φιλτροκούτι και οι εξατμίσεις καλούνται να βελτιστοποιήσουν την απόδοση του V4 κινητήρα, ο οποίος αναβαθμίστηκε. Επίσης με την αρχιτεκτονική του πλαισίου έγιναν μεγάλες αλλαγές και στην νέα μπροστινή ανάρτηση αλλά και το ψαλίδι που πλέον είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα.

aprilia rs gp 2018 2 1

Espargaro και Redding έμειναν ικανοποιημένη με την νέα μοτοσυκλέτα κατά τις επίσημες δοκιμές πριν την έναρξη της νέας σεζόν και η ομάδα της Aprilia δηλώνει έτοιμη για το Πρωτάθλημα το οποίο αρχίζει στις 18 Μαρτίου στην πίστα του Κατάρ.

Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού