Αγώνες Εξωτερικού

Rossi: Δεν είναι τυχαίο αυτό που κάνει ο Marquez (Video)

Ο Ιταλός «βγάζει το καπέλο» στον μεγάλο αντίπαλό του


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  04.03.2018

Ο Valentino Rossi δήλωσε πως δεν αποτελεί σύμπτωση η αποφυγή πτώσεων από τον Marc Marquez 

Στο δρόμο του για τον τέταρτο MotoGP τίτλο τον περασμένο χρόνο, ο Marquez είχε πολυάριθμα και εντυπωσιακά «σωσίματα». Κάθε φορά ανοίγαμε τα βιβλία της φυσικής και προσπαθούσαμε με τα λίγα μαθηματικά που θυμόμαστε να καταλάβουμε το... ''πως το έκανε αυτό ρε φίλε;''. Ιδιαίτερα στη Βαλένθια κέρδισε το πρωτάθλημα αποφεύγοντας μια πτώση με πολλά χιλιόμετρα.

Όμως ο Marc ''πέφτει'' και αρκετά συχνά μάλιστα. Το 2013 είχε 15, το 2014 είχε 11, το 2015 ανέβηκε στις 13, το 2016 έφτασε τς 17 και το 2017 αχρήστευσε πολλά RCV σταματώντας στις 27 πτώσεις!

Rossi Marc 9

Παράλληλα όμως «έσωσε» και αρκετές ακόμη με μοναδικό τρόπο. Πώς γίνεται λοιπόν να στέφεται πρωταθλητής; Ο Ισπανός δοκιμάζει τα όρια της μοτοσυκλέτας του και των ελαστικών της στις δοκιμές πριν τους αγώνες με αποτέλεσμα να γλυτώνει κατά την διάρκεια αυτών τα «δυσσάρεστα».

rossi marquez 3

Όλοι γνωρίζουμε πως οι σχέσεις του Marquez με τον Rrossi έχουν βελτιωθεί αισθητά με τα χρόνια μετά από το περιστατικό με την «κλοτσιά» στο Motegi. Ξέρουμε επίσης πως ο «γιατρός» είναι ρεαλιστής σαν άνθρωπος και μπορεί να αναγνωρίσει την ανωτερότητα των αντίπαλων του.

Rossi Marc 1

Έτσι σε συνέντευξη του στο περιοδικό Riders επαίνεσε τον Marquez για την ικανότητά του να αποφεύγει τις πτώσεις του, εξηγώντας πως μόνο τύχη δεν μπορεί να είναι κάτι τέτοιο.

Ο αναβάτης της Yamaha θεωρεί πως μεγάλο ρόλο «παίζουν» ο συνδυασμός του οδηγικoύ στυλ του Marc και τη μοτοσυκλέτα της Honda. «Είναι εντυπωσιακό αυτό που κάνει μιας και δεν πέφτει πλέον τόσο συχνά», δήλωσε ο Rossi. «Έκανε το ίδιο πράγμα τόσες φορές πέρυσι που αποδεικνύει πως δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Πιστεύω πως εργάστηκε για να βελτιώσει την τεχνική του και το οδηγικό του στυλ.»

Rossi Marc 3

«Δεν ξέρω αν είναι φυσικό ταλέντο ή κάτι για το οποίο δούλεψε, αλλά βάζει το σώμα του ανάμεσα στη μοτοσυκλέτα και την άσφαλτο, χρησιμοποιώντας το με τέτοιο τρόπο για να αποφεύγει την πτώση.»

Ο Rossi συνεχίζοντας υποστήριξε πως με μια διαφορετική μοτοσυκλέτα από την Honda, δεν θα ήταν δυνατόν να κάνει τα ίδιο. «Δεν νομίζω ότι τον βοηθούν τα ηλεκτρονικά, αλλά η ίδια η μοτοσυκλέτα», συνέχισε «Η Honda είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε όταν «κλειδώνει» ο μπροστινός τροχός να συνεχίζεις να έχεις τον έλεγχο. Με μια μοτοσυκλέτα όπως τη δική μας, αν «κλειδώσεις» τον μπροστινό τροχό, αγγίζεις την άσφαλτο και καταλήγεις σε πτώση.»

rossi marquez 2

Πέραν του εντυπωσιακού θεάματος που προσφέρει ο Marc να προσθέσουμε πως μετά τη Μαλαισία και το συμβάν με τον Valentino Rossi, έδειξε πως ωρίμασε. Αυτό φάνηκε και στον επικοινωνιακό τομέα αλλά και στο πως διαχειρίζεται τους αγώνες.Το τέλος εκείνης της χρονιάς και η κατάκτηση του τίτλου με όλα όσα συνέβησαν ήταν καθοριστική για τους δύο μεγάλους αναβάτες. Ήταν η στιγμή που ο Vale έχασε την ευκαιρία που ίσως να ήταν και η τελευταία για τον δέκατο τίτλο αλλά και το σημείο που ο Marquez «ενηλικιώθηκε» σαν αναβάτης. Ήταν η στιγμή που το νέο ήρθε για να ξεπεράσει το παλιό.

 

 

Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019