Αγώνες Εξωτερικού

Ο Randy Mamola στο Hall of Fame του MotoGP

Θα τιμηθεί στο GP της Αμερικής τον ερχόμενο Απρίλιο


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  12.02.2018

Ένας από τους πιο αγαπητούς αναβάτες στην ιστορία των GP, ο Αμερικανός Randy Mamola θα μπει στο club των θρύλων του αθλήματος σε τελετή που θα διοργανωθεί στα πλαίσια του αγώνα στην πίστα του Austin

O Mamola είναι από τους πλέον αναγνωρίσιμους αναβάτες στα paddock των GP και στην πραγματικότητα δεν έχει φύγει ποτέ από αυτά. Είτε σαν αναβάτης και μέλος κορυφαίων ομάδων, είτε σαν σχολιαστής πάντα βρισκόταν μέσα στις πίστες και ανάμεσα στον κόσμο που τον λάτρεψε.

randy mamola hall of fame 2

Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους Αμερικανούς αναβάτες όλων των εποχών με πολλές νίκες και επιτυχίες στο ενεργητικό του. Η καριέρα του άρχισε το 1979 αρχικά στα 250GP και στη συνέχεια στα 500GP. Την επόμενη χρονιά κατέκτησε τις δύο πρώτες του νίκες, αμφότερες με Suzuki, ενώ το τέλος του Πρωταθλήματος τον βρήκε δεύτερο στη βαθμολογία. Το 1981 με ακόμη δύο νίκες και περισσότερες θέσεις στο βάθρο ήταν και πάλι στη δεύτερη θέση.


Έπειτα από μια δύσκολη χρονιά το 1982, επιστρέφει στις επιτυχίες το 1983 και τερματίζει τρίτος πίσω από τον Freddie Spencer και τον Kenny Roberts. To 1984 αλλάζει «στρατόπεδο», υπογράφει με τη Honda και επιστρέφει στη δεύτερη θέση. Ύστερα από μία ακόμη νίκη και ένα από τα επικότερα «σωσίματα» σε αγώνα GP το 1985, ο Mamola υπογράφει με τη Yamaha το 1986 και κατακτά ακόμη περισσότερες νίκες, ενώ το 1987 τερματίζει για τέταρτη φορά στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος.

randy mamola hall of fame 7

Ο Αμερικανός τελικά αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1992 έχοντας στο ενεργητικό του 13 νίκες και 57 θέσεις στο podium των νικητών. Το 2018 θα είναι η 39η συνεχόμενη χρονιά που βρίσκεται μέσα στα paddock των GP.

randy mamola hall of fame 8
O Mamola θα μπει ανάμεσα στους θρύλους των MotoGP μαζί με τους Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli και Nicky Hayden.

randy mamola hall of fame 3

Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού
Η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro δόθηκε στις Σέρρες, με τους αναβάτες της ΚΤΜ SEE MICHELIN MOTO MARKET MOTOREX TEAM ENDURO να κατακτούν τρεις νίκες, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση