Αγώνες Εξωτερικού

Movistar Yamaha: Ο Rossi συμβάλει περισσότερα στην εξέλιξη της M1

Σε σχέση με τον Maverick Vinales


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  09.02.2018

Ο τεχνικός διευθυντής της Movistar Yamaha, Massimo Meregalli δήλωσε πώς ο Rossi αποτελεί κύριο πυλώνα στην εξέλιξη της φετινής M1


Η Yamaha φαίνεται να έμαθε απο το περσινό της πάθημα και να οδεύει προς το σωστό δρόμο. Το 2017 και παρά τις δηλώσεις του Rossi πως κάτι δεν πάει καλά με τη μοτοσυκλέτα, η πρωτοπορία του Vinales στις δοκιμές και οι νίκες του στους πρώτους αγώνες μπέρδεψαν ακόμα περισσότερο την ομάδα.

Έτσι οι «μπλέ» στα μισά του περσινού πρωταθλήματος έδειχναν να πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Όμως φέτος και απο όσα δήλωσαν αναβάτες και τεχνικό επιτελείο της ομάδας, άκουσαν περισσότερο τον Ιταλό και ήδη τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Βέβαια την τελευταία ήμερα, προβληματίστηκαν ιδιαίτερα με τη συμπεριφορά της νέας M1 και οι δύο, κυρίως όμως ο Vinales.

 

RossiBetter 4

Κατά την επίσημη παρουσίαση της νέας Yamaha στη Μαδρίτη, ανακοινώθηκε η επέκταση του συμολαίου του Ισπανού για δύο χρόνια ακόμα, ενώ ο "γιατρός" αναμένεται να υπογράψει για ένα χρόνο ακόμα τις επόμενες ημέρες.

Παρότι η Yamaha επενδύει σε ένα ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο αναβάτη όπως ο Maverick VInales, η ομάδα κατά τις πρώτες φετινές δοκιμές είχε στρέψει την προσοχή της στις παρατηρήσεις και βελτιώσεις που ζητούσε ο Rossi. Είναι κοινό μυστικό στο Box της Yamaha πως ο «γιατρός» με τα πολλά χρόνια εμπειρίας του είναι σε θέση να εξελίξει καλύτερα τη M1 έναντι του Vinalez.

 

RossiBetter 5


«Οι παρατηρήσεις του Valentino έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα απο αυτές του Maverick και είναι απολύτως φυσιολογικό» , δήλωσε ο Meregalli στο Motorsport.com. «Ο Rossi είναι 39 ετών και ο Vinales 23. Ο Maverick μπορεί και πρέπει να μάθει πολλά απο τον Rossi και να τον εκμεταλλευτεί στο έπακρο σαν team mate.»


«Είναι αλήθεια πώς ο κάθε αναβάτης έχει ένα ιδιαίτερο οδηγικό στυλ. Αλλά είναι επίσης γνωστό πως η Yamaha αποτελεί μια «εύκολη» μοτοσυκλέτα, που αν καταφέρουμε να επιτύχουμε μια καλή βάση, όλοι οι αναβάτες θα μπορούν να φέρουν καλά αποτελέσματα.»

Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019