Αγώνες Εξωτερικού

Οι ομάδες της Yamaha στα "ασφάλτινα" Παγκόσμια Πρωταθλήματα

Με στόχο την κορυφή


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  08.02.2018

Η Yamaha ανακοίνωσε επίσημα τις ομάδες τις στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Superbike, Supersport, Endurance και Supersport 300


Στο WSBK η Yamaha με την R1 αναμένεται φέτος ακόμη πιο δυνατή και ανταγωνιστική. Η Pata Yamaha Official WorldSBK Team θα έχει στις τάξεις τις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Ολλανδό Mikael van der Mark και τον Βρετανό Alex Lowes.

yamaha team 2018 7

Στο WSSP η ομάδα της Yamaha με το νέο R6 πήρε τον Παγκόσμιο τίτλο με τον 28χρονο Γάλλο αναβάτη Lucas Mahias. O team mate του Federico Caricasulo ήταν πέμπτος στην γενική κατάταξη, ενώ την ολοκληρωτική κυριαρχία της ομάδας ολοκληρώθηκε και με τον τίτλο στους κατασκευαστές. Η GRT Yamaha Official World SSP Team αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και στο Πρωτάθλημα του 2018 με την ίδια σύνθεση. Την ίδια στιγμή αναμένεται να πλαισιωθεί με την δεύτερη ομάδα (GRT Yamaha Official Jnr Team) η οποία θα προσπαθήσει να πάρει τον τίτλο στo Πανευρωπαϊκό κύπελλο supersport με αναβάτη των εικοσάχρονο Alfonso Coppola.

yamaha team 2018 6

Στο ολοένα ανταγωνιστικότερο Πρωτάθλημα Supersport 300 World Championship η Yamaha θα συμμετέχει με 6 ταλαντούχους νεαρούς αναβάτες, όλοι μέλη του Yamaha R3 bLU CrU Challenge.

yamaha team 2018 5

H εν ενεργεία Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του Endurance World Championship (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής) συνεχίζουν και το 2018 χωρίς αλλαγές στη σύνθεση τους. Οι David Checa, Niccolo Canepa και Mike Di Meglio μέλη της GMT94 Yamaha Official EWC Team έχουν στόχο την παραμονή στην κορυφή.

yamaha team 2018 8

Η δεύτερη συμμετοχή της Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής θα είναι με την ομάδα της YART Yamaha Official EWC Team, με αναβάτες τους Broc Parkes, Marvin Fritz και Τakuya Fujita.

yamaha team 2018 3

Σήμερα, 23 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda
Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Jorge Lorenzo ήταν επιτυχής
11 ομάδες WorldSBK και 8 WorldSSP είναι έτοιμες για τις δοκιμές που θα γίνουν στην ισπανική πίστα της Jerez στις 23 και 24 Ιανουαρίου
Οι προσπάθειες της Dorna να αυξήσει σε 20 τους αγώνες, στο καλεντάρι του 2019, δεν ευοδώθηκαν και έτσι μένουμε τελικά στους 19