Αγώνες Εξωτερικού

Ο McGuinness με Norton στο Isle of Man (Video)

Νέα πρόκληση για τον Βρετανό


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  07.02.2018

O 23 φορές νικητής του αγώνα θα βρεθεί στη σέλα μιας Norton συμμετέχοντας στην κατηγορία Senior TT στον αγώνα που θα γίνει από τις 26 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου

O McGuinness μαζί με τον Πρωταθλητή του Βρετανικού Πρωταθλήματος SBK (BSB) Josh Brookes απαρτίζουν την ομάδα της Norton. Η μοτοσυκλέτα τους θα βασίζεται στο μοντέλο V4RR. H SG7, όπως ονομάζεται η αγωνιστική έκδοσή της, είναι μια ειδικά τροποποιημένη εκδοχή της supersport μοτοσυκλέτας της βρετανικής εταιρείας.

mcguiness norton 7

Ο Βρετανός αναβάτης που κέρδισε στο Isle of Man τελευταία φορά το 2015 κατέχει το ρεκόρ ταχύτερου στη διαδρομή του βουνού με μέση ωριαία ταχύτητα 213,561 χ.α.ώ. Το 2016 ανέβηκε στο podium των νικητών στις κατηγορίες Superbike και Senior TT, αλλά δεν συμμετείχε στον αγώνα του 2017 λόγω σοβαρού τραυματισμού που είχε ύστερα από πτώση στον αγώνα Northwest 200. Πλέον βρίσκεται στο στάδιο αποθεραπείας και αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση τον Ιούνιο συμμετέχοντας με τη Norton στο Isle of Man, αφού η πολύχρονη συνεργασία που είχε με τη Honda έληξε πριν από λίγο καιρό.

mcguiness norton 8

Ο McGuinness είναι ο δεύτερος πιο επιτυχημένος αναβάτης στους αγώνες ΤΤ πίσω από τον Joey Dunlop. Το 1996 έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες τερματίζοντας πρώτος στην κατηγορία των 250κ.εκ. εκπλήσσοντας τους πάντες όντας ο ταχύτερος νέος αγωνιζόμενος. Από τότε το όνομά του έχει γίνει συνώνυμο με τους αγώνες στη διαδρομή του Isle of Man.

mcguiness norton 5

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τη Norton o John McGuinness δήλωσε ενθουσιασμένος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του. Δεν ήθελε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ως τραυματίας, αλλά μέσα στους αγώνες. Παρακολούθησε τη Norton στον περσινό αγώνα και είναι βέβαιος πως πρόκειται για μια πολύ γρήγορη και ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα. Έμπνευσή του θα αποτελέσει ο θρίαμβος του Steve Hislop με Norton το 1992.

mcguiness norton 4

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Norton, Stuart Garner, είπε πως το να έχεις τον ΜcGuinness στην ομάδα σου αποτελεί μέγιστη τιμή. Όλο το team είναι ενθουσιασμένο και σκοπός της ομάδας είναι να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις γνώσεις και την εμπειρία του στους αγώνες. Μαζί του θα «χτίσουμε» μια δυνατή ομάδα η οποία θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στο Isle of Man.

Το βάθρο «βάφτηκε πορτοκαλί» αφού και οι 3 πρώτοι ήταν αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της KTM
Ο Toby Price ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού μαραθωνίου στους αμμόλοφους του Περού
O αναβάτης που απειλούσε την KTM και τον Toby Price, είχε πτώση προσπαθώντας να ξεπεράσει τον πρωτοπόρο
Οι ανταγωνιστές της «φεύγουν» από τον αγώνα ο ένας μετά τον άλλον και η «πορτοκαλί» ομάδα είναι πλέον πολύ κοντά στην 18η σερί νίκη στο Rally Dakar