Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP: Φήμες για μικρότερους σε διάρκεια αγώνες το 2018

Και στις τρεις κατηγορίες


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  05.02.2018

Μετά τις διαμαρτυρίες αναβατών αλλά και λόγω της έλευσης του Πρωταθλήματος Moto-e το 2019, η Dorna σκέφτεται να μειώσει τη διάρκεια κάποιων αγώνων

 

Παράλληλα με τους αγώνες του MotoGP μείωση πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί και σε αγώνες που αφορούν τις μικρότερες κατηγορίες. Συγκεκριμένα, εννέα αγώνες της Moto2 και επτά της Moto3 θα συρρικνωθούν επίσης για να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός των διοργανωτών.

 

Από πλευράς MotoGP, οι επτά αγώνες που λογικά θα «μικρύνουν» θα είναι αυτοί που διεξάγονται στις πίστες του Austin, της Jerez, του Le Mans, της Βαρκελώνης, του Brno, του Misano και της Valencia. Οι περισσότεροι θα μειωθούν μόλις για ένα γύρο, με τη Jerez να μειώνεται κατά δύο και τη Βαλένθια τρεις.

MotoGP Short4Αυτή η αναδιοργάνωση, αν τελικά εφαρμοσθεί, θα λάβει χώρα ένα χρόνο πριν από την άφιξη του «ηλεκτρικού» πρωταθλήματος FIM Moto-e World Cup. Ίσως αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για τις παραπάνω αλλαγές. Το αγωνιστικό ημερολόγιο του Moto-e θα περιλαμβάνει μεταξύ τεσσάρων και έξι αγώνων με όλους να πραγματοποιούνται στην Ευρώπη.

Το νέο πρωτάθλημα θα γεμίσει ακόμα περισσότερο τις Κυριακές μας, καθώς αναμένεται πως οι αγώνες αυτοί (οι περισσότεροι από τους οποίους θα είναι διάρκειας οκτώ γύρων) θα πραγματοποιούνται πριν από την έναρξη του αγώνα του MotoGP στη μία (13:00) ώρα Ελλάδος.

 

MotoGP Short2

Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο την πρώτη ημέρα των δοκιμών στην πίστα Jerez
Η Honda παρουσίασε στην Μαδρίτη τη νέα της μοτοσυκλέτα για το MotoGP του 2019
Σήμερα, 23 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda
Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Jorge Lorenzo ήταν επιτυχής