Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP Suzuki: Παρουσιάστηκε η GSX-RR του 2018

Έτοιμοι για ολική επαναφορά οι Ιάπωνες


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  29.01.2018

Να ξεχάσουν την καταστροφική περσινή σεζόν και να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό δήλωσαν οι Ianonne και Rins

 

 

Η νέα μοτοσικλέτα των Ιαπώνων, που παραμένει ίδια εμφανισιακά με την προκάτοχό της, παρουσιάστηκε στην πίστα της Sepang μία ημέρα πριν από την έναρξη των επίσημων δοκιμών της Κυριακής.

«Όλοι οι μηχανικοί στο εργοστάσιο και τα μέλη της ομάδας της Suzuki εργάστηκαν ακατάπαυστα όλο το χειμώνα και ελπίζουμε πως βρήκαμε μια καλή βάση για να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας Davide Brivio.

«Έχουμε μάθει αρκετά από τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, κυρίως στο πρώτο μισό του περσινού πρωταθλήματος και θέλουμε η φετινή σεζόν να αποτελέσει την επιστροφή της ομάδας στα καλά αποτελέσματα»

 

Suzuki Presentation11

Andrea Iannone και Alex Rins την περσινή χρονιά επωμίσθηκαν ένα βαρύ φορτίο. Αυτό γιατί το 2016 η Suzuki βρέθηκε ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με τον Maverick Vinales (δέκα χρόνια μετά την τελευταία της νίκη) και συνολικά σαν ομάδα είχε συνεχή καλά αποτελέσματα. Όμως, τα πράγματα για τους δύο νέους στην ομάδα αναβάτες πέρσι δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν.

Ο Iannone ερχόμενος από την Ducati και έχοντας μία νίκη στο ενεργητικό του τερμάτισε 13ος, ενώ ο Rins μετά την αργοπορημένη του ένταξη στην ομάδα λόγω τραυματισμού πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν 16ος στην πρώτη του χρονιά στα MotoGP.

«Μόλις καταλάβαμε το λόγο που αντιμετωπίσαμε τόσες δυσκολίες πέρυσι δείξαμε πως έχουμε μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα. Φέτος ο στόχος μας θα είναι να βρισκόμαστε ανάμεσα στους πρώτους πέντε αναβάτες σε κάθε αγώνα», δήλωσε ο Andrea Iannone.

«Κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών προπονήθηκα σκληρά ώστε να αντεπεξέλθω στη φετινή χρονιά και σωματικά αλλά και ψυχικά. Πιστεύω πως είμαι έτοιμος να πραγματοποιήσω μια πολύ δυνατή χρονιά.»

 

Suzuki Presentation4

«Νομίζω ότι αυτή τη φορά θα ξεκινήσω τη χρονιά καλύτερα από πέρυσι. Το 2017 κατά τους τελευταίους αγώνες είχα πολύ καλή αίσθηση επάνω στη μοτοσυκλέτα. Σε κάθε περίπτωση θέλω να συνεχίσω να μαθαίνω οδηγώντας για δεύτερη χρονιά στην κατηγορία», δήλωσε ο Alex Rins.

Καθώς οι δύο αναβάτες δεν κατάφεραν το 2017 να ανέβουν στο βάθρο η ομάδα της Suzuki θα έχει κάποια παραπάνω προνόμια κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτά είναι η απεριόριστη εξέλιξη του κινητήρα και η δυνατότητα για περισσότερες δοκιμές με τους εργοστασιακούς αναβάτες.

Suzuki Presentation15

Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019