Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP Movistar Yamaha: Maverick Reloaded +2 χρόνια

Όλα βέβαια θα φανούν στην πίστα


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  24.01.2018

Σε ένα χώρο που θύμιζε πασαρέλα του Μιλάνου, η Yamaha επέλεξε να παρουσιάσει την ομάδα και τη μοτοσυκλέτα για το Πρωτάθλημα του 2018 για τα MotoGP στη Μαδρίτη

 Από τη φωτογραφία Τύπου Matrix της πρόσκλησης περιμέναμε μια πιο εικονικής πραγματικότητας παρουσίαση. Έτσι και έγινε. Με αντίστοιχα γραφικά σε μια γιγαντοοθόνη πίσω από τους παρουσιαστές και μία μεγάλη πόρτα χρηματοκιβωτίου που περίμενε τέσσερις αριθμούς ώστε να ανοίξει και να μας παρουσιάσει τη νέα Μ1.

Πρώτος επί σκηνής ο νέος γενικός διευθυντής της Yamaha που αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία των τελευταίων χρόνων με τον Lin Jarvis και τη Movistar. Συνέχισε λέγοντας πως φέτος ο στόχος είναι μόνον ένας. Η κατάκτηση του τίτλου.
Ο Lin Jarvis απουσίαζε από την παρουσίαση λόγω ασθενείας και έτσι ο τεχνικός διευθυντής Massimo Meregalli πήρε τη σκυτάλη. Ο Ιταλός μίλησε κυρίως για τις προσπάθειες κατά τη διάρκεια του χειμώνα προκειμένου να ξεπερασθούν τα προβλήματα της περσινής σεζόν.

Yamaha Movistar 15

Οι αναβάτες της ομάδας πήραν σειρά, με τον Valentino Rossi να εμφανίζεται πρώτος και στη συνέχεια ο Maverick Vinales. Οι συζητήσεις ήταν αρκετά βαρετές και χωρίς μεγάλες αποκαλύψεις για τη νέα μοτοσυκλέτα. Εκεί λοιπόν που πήγαμε να κοιμηθούμε από μια παρουσίαση όχι τόσο ενδιαφέρουσα, ο Maverick μάς ανακοίνωσε πως ανανεώνει για άλλα δύο χρόνια με τη Yamaha. Είναι ο πρώτος οδηγός που ανακοινώνει την ανανέωση του συμβολαίου του από το φετινό grid του MotoGP.

Yamaha Movistar 19

Α και τι είπαμε στην αρχή για το σκηνικό σαν πασαρέλα; Ε, οι αθεόφοβοι τους έβαλαν να περπατήσουν μπροστά από τους προσκεκλημένους που βρίσκονταν αριστερά και δεξιά του διαδρόμου για τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

Τελευταίος επί σκηνής βρέθηκε ο διευθυντής της Movistar που μίλησε αρκετά ισπανικά και δήλωσε εν συντομία το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία αυτή με τη Yamaha και το μακροχρόνιο αγωνιστικό DNA της εταιρείας.

Yamaha Movistar 5

Στη συνέχεια ντύθηκαν με τις φόρμες και τα κράνη όπως συνηθίζεται και η High Tech πόρτα άνοιξε, με το συνδυασμό για την απασφάλιση του χρηματοκιβωτίου να είναι 4625... τα νούμερα με τα οποία αγωνίζονται δηλαδή ο Rossi με τον Vinales. Ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παρουσίασης είναι πως στο βiντεο της παρουσίασης ο Maverick Vinales και Valentino Rossi έπαιζαν κιθάρα, ντραμς και αρμόνιο…

Yamaha Movistar 8

Αφού κουραστήκαμε αρκετά, με μια παρουσίαση που κράτησε μία ώρα εν μέσω μεταφράσεων από τα ισπανικά στα αγγλικά, είδαμε επιτέλους τις μοτοσυκλέτες.

Yamaha Movistar 6

Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά τα χρώματα της κύριας χορηγού. Το νέο λογότυπο της Movistar, που για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά αποτελεί τη βασική χορηγό της Yamaha, είναι πλέον λευκό.

Yamaha Movistar 10

Ας ελπίσουμε πως η YZR M1 θα είναι ανταγωνιστική το 2018 ώστε να δούμε ένα ακόμα πιο δυνατό πρωτάθλημα MotoGP του χρόνου.

Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019