Αγώνες Εξωτερικού

Ducati Panigale V4: Ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του ‘19

Δοκιμές στην πίστα της Jerez


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  24.01.2018

H Ducati το 2019 θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Superbike με την Panigale V4 και γι αυτό το λόγο γίνονται ήδη δοκιμές της μοτοσυκλέτας σε «αγωνιστικό περιβάλλον»


Η Panigale V4 βρίσκεται αυτές τις ημέρες, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της Ducati στο WSBK, στην πίστα της Jerez, όπου διεξάγονται οι πρώτες επίσημες δοκιμές του 2018.

ducati panigale jerez test 2

Με αναβάτη εξέλιξης τον Lorenzo Zanetti πραγματοποίησε 43 γύρους στην ισπανική πίστα. Ο καλύτερος χρόνος που κατεγράφη ήταν το 1.42.872, τρία δευτερόλεπτα πιο αργός από αυτόν του Πρωταθλητή Jonathan Rea που με 1.39.862 ήταν ο πιο γρήγορος της πρώτης ημέρας.

ducati panigale jerez test 3

Ο manager της ομάδας, Serafino Foti, δήλωσε πως υπάρχει πολύ δουλειά ακόμη που πρέπει να γίνει. Ο στόχος είναι να καταφέρουν η μοτοσυκλέτα να είναι έτοιμη στα μέσα της χρονιάς για να γίνουν δοκιμές με τους δύο εργοστασιακούς αναβάτες της ομάδας (Chaz Davies – Marco Melandri). Τον Φεβρουάριο του 2019 η μοτοσυκλέτα θα πρέπει να είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει.

ducati panigale jerez test 4

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Panigale V4 μπαίνει στην πίστα για δοκιμές μαζί με την ομάδα του Παγκόσμιου Superbike. Να θυμίσουμε πως η Panigale V4 θα είναι η μοτοσυκλέτα της Ducati τόσο στο WSBK, όσο και στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike (BSB) το 2019

Η Honda παρουσίασε στην Μαδρίτη τη νέα της μοτοσυκλέτα για το MotoGP του 2019
Σήμερα, 23 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda
Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Jorge Lorenzo ήταν επιτυχής
11 ομάδες WorldSBK και 8 WorldSSP είναι έτοιμες για τις δοκιμές που θα γίνουν στην ισπανική πίστα της Jerez στις 23 και 24 Ιανουαρίου