Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP Ducati: Προβληματισμένος ο Lorenzo

Δείχνει να δυσκολεύεται αρκετά στη σέλα της εργοστασιακής Ducati


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  03.05.2017

Η Ducati πρέπει να υιοθετήσει την φιλοσοφία της Yamaha στην εξέλιξη του πλαισίου της

 

 

Παρόλο που οι χρόνοι του κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί, ο Jorge Lorenzo δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ομάδα του μετά τους τρεις πρώτους αγώνες στα MotoGP.

Όντας 13ος στο πρωτάθλημα οδηγών δείχνει να δυσκολεύεται αρκετά στη σέλα της εργοστασιακής Ducati, τονίζοντας σε δηλώσεις του πως πρέπει αν γίνουν δραστικές αλλαγές στις προτεραιότητες στους τομείς εξέλιξης της ομάδας, για να μπορέσει να ανταγωνιστεί τις Honda και Yamaha.

 

«Η Yamaha και η Ducati είναι δύο πολύ διαφορετικοί κατασκευαστές, με δύο διαφορετικές φιλοσοφίες», δήλωσε ο Lorenzo. «Η Yamaha έχει εμμονή με τα πλαίσιο, θέλοντας πάντα να διευκολύνει τη ζωή των αναβατών.»

«Η Ducati, από την άλλη πλευρά, έχει επιλέξει τα τελευταία 10 χρόνια να έχει πάντα τον ισχυρότερο κινητήρα και να εξελίσσει τα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα τη δύναμη αυτή.»

«Ίσως τώρα πρέπει να αλλάξουμε προτεραιότητες και εκτός από τη συνέχιση της εξέλιξης του κινητήρα, να δοκιμάσουμε νέους τύπους πλαισίων ώστε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις στροφές και να κάνουμε τη ζωή των αναβατών ευκολότερη.»

 Lorenzo thinking

Ερωτηθείς για το πόσο δυσκολεύεται μετά την απουσία των αεροδυναμικών βοηθημάτων, ο Lorenzo απάντησε:

«Το πιο μεγάλο πρόβλημα αποτελεί ότι χάνουμε συνέχεια την επαφή του μπροστινού με την άσφαλτο. Αυτό μας αναγκάζει να κλείνουμε το γκάζι περισσότερο από τους ανταγωνιστές μας.

«Αποφάσισαν να αλλάξουν τους κανόνες, γι 'αυτό πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτούς. Με τόσα σημεία οπού απαιτούσαν απότομη επιτάχυνση (στο Austin), δεν ήταν εύκολο να ελέγξουμε το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας. Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα, πρέπει να ξεχάσουμε τον τελευταίο αγώνα και να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα χωρίς τα αεροδυναμικά φτερά».

 Lorenzo thinkinggrid

Η σχέση του Jorge Lorenzo και της Ducati, που αποκτήθηκε ακριβά από τη Yamaha με στόχο την κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος, δείχνει να περνάει τα πρώτα της «κύματα».

Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι άποψη έχει για όλα αυτά ο Gigi Dall'Igna και γενικότερα η ομάδα της Ducati.

Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019
Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin