Αγώνες Εξωτερικού

Rally Dakar 2018: Δύο αδέλφια ένας κοινός στόχος

Ο ένας με Honda και ο άλλος με KTM


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  22.01.2018

Τα αδέλφια Kevin και Luciano Benavenides, από την Αργεντινή, ανταγωνίστηκαν στο φετινό Rally Dakar και έγραψαν ιστορία


Βρέθηκαν και οι δύο στα δύσβατα εδάφη της Αργεντινής, της Βολιβίας και του Περού. Με διαφορετικές ομάδες. Ο πρώτος μέλος της εργοστασιακής ομάδας της Honda και ο δεύτερος της Rally Factory KTM Racing Team. Το ίδιο επώνυμο, ο ίδιος στόχος: να διακριθούν στο Dakar.

Benavenides brothers 5

Ο Kevin στα 28 ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές. Το 2016 έφτασε ως την τέταρτη θέση και κέρδισε τον τίτλο του rookie. Φέτος μπορεί να μην κατάφερε να γίνει ο πρώτος Αργεντινός που κερδίζει τον αγώνα στις μοτοσυκλέτες, αλλά έφερε τη Honda στη δεύτερη θέση του αγώνα, κάμπτοντας την κυριαρχία των ΚΤΜ.

Benavenides brothers 6

Ο Luciano ήταν πρωτάρης στο Dakar. Eίναι 22 ετών και προέρχεται από τους αγώνες enduro και motocross. Στόχος του ήταν ένας καλός τερματισμός και πιθανότατα η κατάκτηση του καλύτερου rookie στον αγώνα. Έναν τίτλο που διεκδίκησε μέχρι τελευταία στιγμή αντιμέτωπος με τον Jonathan Barragan (Gas Gas) και Oriol Mena (Hero). Την ένατη ημέρα που η διαδρομή ακυρώθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών έφτασε μαζί με τον αδελφό του στη Salta και ετοιμάστηκαν για την επόμενη δύσκολη ειδική. Όμως τελικά τη δέκατη ημέρα εγκατέλειψε λόγω πτώσης .

Benavenides brothers 2

Ο αδελφός του, όπως και πολλοί συγγενείς βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του για να τον εμψυχώσουν, όμως ο τραυματισμός που είχε υποστεί στη σπονδυλική στήλη δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το πρώτο Dakar της καριέρας του.

Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού