Αγώνες Εξωτερικού

Gas Gas Rally Team: Σε ανοδική πορεία και οι δύο αναβάτες της

Aubert και Barragan συνεχίζουν την καλή τους εμφάνιση


17.01.2018

Η Ομάδα GasGas συνεχίζει την πορεία της στο Ράλλυ Ντακάρ και ανεβαίνει σταθερά θέσεις στη Γενική Κατάταξη

5η Ημέρα: Στο στάδιο αυτό ο Johnny Aubert και o Jonathan Barragán ήταν μεταξύ των 15 ταχύτερων αναβατών. Ο Aubert τερμάτισε 10ος και ο Barragán 15ος.

  BAR0948

6η Ημέρα: Αφήνοντας την Arequipa και το Περού με κατεύθυνση προς τη Λα Παζ, στο 6ο στάδιο οι οδηγοί είχαν να αντιμετωπίσουν το υψόμετρο και την πτώση της θερμοκρασίας σε πλήρη αντίθεση με την υψηλή θερμοκρασία και τους αμμόλοφους των προηγούμενων πέντε ημερών.

Ο Aubert τερμάτισε 17ος, ενώ ο Jonathan Barragán έπεσε στην 26η θέση λόγω μίας 5λεπτης ποινής.

gas gas dakar 3

7η Ημέρα: Μετά την ημέρα ξεκούρασης, οι αναβάτες της GasGas Rally Team άφησαν πίσω τους τη La Paz και προχώρησαν σε μια ελικοειδή ειδική διαδρομή 425 χιλιομέτρων σε χωμάτινους δρόμους που η βροχή και η λάσπη έκαναν ακόμα πιο δύσβατους.

Ο Johnny Aubert πήρε τη 15η θέση και ανέβηκε στη 12η θέση της Γενικής, πολύ κοντά στο "top ten", ενώ ο Jonathan Barragán για μια φορά ακόμα βγήκε ο γρηγορότερος "νέος αναβάτης" του Dakar τερματίζοντας στην 11η θέση.

 BAR0958

8η Ημέρα: Στο όγδοο στάδιο, οι αναβάτες της GasGas Rally Team ολοκλήρωσαν τη μακρύτερη ειδική του ράλλυ, 498 χιλιομέτρων, η οποία περιπλέχθηκε ακόμα περισσότερο λόγω της βροχής, της λάσπης και των επικίνδυνων περασμάτων μέσα από τα ποτάμια.

O Aubert πήρε την 11η θέση και σκαρφάλωσε στη 10η θέση της Γενικής.

 BAR0983

Η διοργάνωση ακύρωσε το 9ο Στάδιο λόγω των εξαιρετικά δύσκολων καιρικών συνθηκών. Οι αναβάτες της GasGas Τeam, διήνυσαν τα 525 χλμ. μεταξύ Tupiza και Salta οδικώς.

Μετά την κατάργηση της σημερινής δοκιμασίας, ο Johnny Aubert έχει να αντιμετωπίσει τα τελευταία πέντε σημαντικά στάδια του Ντακάρ από τη δέκατη θέση, ενώ ο Jonathan Barragán, βρίσκεται στη 13ος και εξακολουθεί να είναι ο ταχύτερος νέος οδηγός.

Σήμερα, 23 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda
Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Jorge Lorenzo ήταν επιτυχής
11 ομάδες WorldSBK και 8 WorldSSP είναι έτοιμες για τις δοκιμές που θα γίνουν στην ισπανική πίστα της Jerez στις 23 και 24 Ιανουαρίου
Οι προσπάθειες της Dorna να αυξήσει σε 20 τους αγώνες, στο καλεντάρι του 2019, δεν ευοδώθηκαν και έτσι μένουμε τελικά στους 19