Αγώνες Εξωτερικού

Isle of Man: Ο McGuiness επιστρέφει

Ο αναβάτης θρύλος του TT θα συμμετέχει στον αγώνα του 2018


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  16.01.2018

Τα καλά νέα είναι πως ο 23 φορές νικητής του ΤΤ βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης μετά τον τραυματισμό που είχε τη χρονιά που μας πέρασε και δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει

Το 2017 δεν πήγε καλά για τον John McGuiness. Μετά το σοβαρό τραυματισμό που είχε στον αγώνα North West 200 στο δεξί πόδι και στην πλάτη, έληξε και η συνεργασία του με τη Honda.

John McGuiness 1

Όπως δήλωσε στο ετήσιο δείπνο του ιδρύματος Joey Dunlop, οι άνθρωποι της Honda τον επισκέφτηκαν στο σπίτι του όπου και αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας τους ύστερα από πάρα πολλές επιτυχίες.

John McGuiness 2

Ο McGuiness γνωστοποίησε τις συζητήσεις που έχει ήδη κάνει με την ομάδα της BMW και της Kawasaki και μοιράστηκε τις σκέψεις του για τη δημιουργία δικής του ομάδας με αναβάτη τον ίδιο. Αυτό που έχει εξιτάρει τους Βρετανούς συναδέλφους είναι το γεγονός πως ο McGuiness έχει έρθει σε επαφές και με την ομάδα της Norton!

Steve Hislop TT1992 Norton

Αν γίνει κάτι τέτοιο θα θυμίσει σε μεγάλο βαθμό έναν άλλο θρύλο των Isle of Man. O Steve Hislop το 1992 συμμετείχε με την ομάδα της Norton στον αγώνα και επιβλήθηκε του Carl Fogarty που τότε έτρεχε με τα χρώματα της Yamaha. Ο συγκεκριμένος θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος αγώνας που έχει γίνει ποτέ στη διαδρομή του βουνού.

Πάντως, η απόφαση για το αν θα συμμετάσχει ο McGuiness στον φετινό αγώνα θα παρθεί την τελευταία στιγμή και σε καμία περίπτωση πριν τον Μάιο. Η εγχείριση πάντως στην οποία υποβλήθηκε ο Βρετανός είχε επιτυχία 100% και έχει βοηθήσει κατά πολύ στη γρήγορη αποκατάστασή του.

Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού