Αγώνες Ελλάδας

6ος Αγώνας Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Μεγαλόπολη

με μια άριστα προετοιμασμένη πίστα, ευχάριστη να την οδηγάς, και με τρομερό θέαμα.


24.05.2017

Ο προτελευταίος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ έγινε στην Μεγαλόπολη το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαΐου από την Α.Λ.Μ.Α. Μεγαλόπολης στην πανέμορφη πίστα της Δ.Ε.Η.

Σε έναν αγώνα που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε συμμετέχοντες, οργανωτές και θεατές, με μια άριστα προετοιμασμένη πίστα, ευχάριστη να την οδηγάς, και με τρομερό θέαμα.

Θέαμα που οι φίλοι του motocross μπορούσαν να παρακολουθήσουν και σε livestreaming, με πολύ καλές λήψεις και ποιότητα εικόνας.

Σχεδόν 90 αθλητές έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό, με άριστες κλιματολογικές συνθήκες, ενώ οι μάχες ήταν πολύ δυνατές σε όλες τις κατηγορίες και σε όλες τις θέσεις!

Οι Παναγιώτης Κουζής(Honda) και Αργύρης Τσαρνάς(Husqvarna) πρόσφεραν ένα πολύ δυνατό θέαμα στο 1ο σκέλος της ΜΧ1. Αν και ο Δημήτρης Κοντολέτας(Yamaha) στην αρχή έδειξε να πιέζει τον πρωταθλητή, στη συνέχεια έδειξε να μην αντέχει στην πίεση των Γιώργου Ηλιόπουλου(KTM) και Τσαρνάπου τον προσπέρασαν στη μέση του αγώνα. Λίγους γύρους πριν το τέλος, ο Τσαρνάς έδειξε πολύ προπονημένος – κάτι που είχε φανεί από τον πολύ καλό προκριματικό χρόνο του Σαββάτου, πίεσε και πέρασε τον Κουζή, ο οποίος φάνηκε να μην αντιστέκεται κρατώντας δυνάμεις για… αργότερα.

kouzis

Στο 2ο σκέλος, ο Κουζής δεν άφησε αυτή τη φορά το προβάδισμα, κερδίζοντας το σκέλος και την 1η θέση στο βάθρο, ενώ ο Τσαρνάς ήταν δεύτερος στο σκέλος και στο βάθρο(με ισοβαθμία στο σύνολο). 3ος ο Ηλιόπουλος που κράτησε δεύτερη φορά πίσω του τον Κοντολέτα. Έτσι, στην βαθμολογία ο Αργύρης πέρασε στην 2η θέση, ενώ ο Δημήτρης έμεινε 4ος. Κυριάκος Κόττης(Honda)και Γιάννης Μόσιος(KTM) συμπλήρωσαν την εξάδακαι στα 2 σκέλη επιβεβαιώνοντας την αγωνιστικής τους σταθερή βελτίωση.

Toura

Στην ΜΧ2 ο Γιάννης Τουρατζίδης(Yamaha) δεν δυσκολεύτηκε να αποσπάσει άλλες 2 καρό σημαίες, με τον Παναγιώτη Παπίλα(Honda) (2-3) και τον Νικόλα Λυρίου (ΚΤΜ) (5-2) –που έμεινε πίσω στο 1ο σκέλος- να ανεβαίνουν στο βάθρο. Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna), Κώστας Μπετίνης (Honda) και Φραγκίσκος Ζούνης(Yamaha) είναι πλέον μόνιμοι μνηστήρες της 6άδας, με τον Δημήτρη Μπάκα πολύ κοντά τους.

Sagmalis

Στην ΜΧ2Τη παρουσία του Αντώνη Σάγμαλη(Husqvarna) έδωσε νέο χρώμα στην κατηγορία και πολλές υποσχέσεις με τις δύο 2ες θέσεις, αφού οΑνδρέας Ανδρέου(Yamaha) δεν λέει να «μετακινηθεί» από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. 3ος ήταν ο Άγγελος Βογιατζής(ΚΤΜ).

Open

Τρομερή μάχη είχαμε και στην κατηγορία Open, καθώς Σταμάτης Δημολιάνης(KTM) και Βασίλης Πακαταρίδης(Yamaha)και «κονταροχτυπιούνται» για τον τίτλο, και εκμεταλλεύτηκαν στο πρώτο σκέλος το στραβοπάτημα του Ροδίτη Σταμάτη Λυρίου (Husqvarna) που εγκατέλειψε νωρίς για να κάνουν το 1-2, με 3ο τον Αντώνη Τζανετή (Yamaha). Στο 2ο σκέλος όμως, ο βετεράνος Σταμάτης Λυρίου, ο παλιότερος εν ενεργεία πρωταθλητής, τους προσπέρασε πάνω στην μονομαχία τους και πήρε την καρό σημαία! Με τον Πακαταρίδη 2ο ο Δημολιάνης τερματίζοντας 3ο κερδίζει στο σύνολο την αγωνιστική ημέρα, αλλά η κατάσταση στην κορυφή παραμένει πάλι ρευστή καθώς υπολείπεται 3 βαθμούς και όλα θα παιχτούν στον τελευταίο αγώνα. Στο βάθρο και ο Τζανετής που ήταν 4ος στο Β’ σκέλος.

Ntouzos

Στα Quad Κων/νος Ντούζος(Yamaha) (1-2) μοιράστηκε αυτή τη φορά τις νίκες με τον Βασίλη Τριανταφύλλου (Yamaha) (5-1) ενώ ο Απόστολος Τριανταφύλλου(Yamaha)με δυο 3ες θέσεις ανέβηκε και αυτός στο βάθρο.

Αποτελέσματα (Pdf)                             Βαθμολογίες (Pdf)

Φωτό: CPProductions

Γραφείο Τύπου κι επικοινωνίας ΑΜΟΤΟΕ

Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019