Αγώνες Ελλάδας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross: 4ος & 5ος αγώνας

Συναρπαστικό θέαμα και συμμετοχές από το εξωτερικό


10.05.2017

Σε Πτολεμαΐδα και Χαλκίδα συνεχίστηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross

Με επιτυχία διοργανώθηκε ο 4ος αγώνας για το Π.Π.ΜΧ 2017 από το αθλητικό σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. στην πανέμορφη και απαιτητική πίστα της Δ.Ε.Η. Πτολεμαΐδας. Ενενήντα εννέα έλληνες αθλητές, πλαισιωμένοι από 8 Βούλγαρους και 4 Σουηδούς έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στο δύσκολο και απαιτητικό αμμουδερό τερέν της πίστας.

Στην κατηγορία ΜΧ1 ο με αέρα παγκοσμίου Σουηδός Eddie Hjortmarker διέλυσε τον ανταγωνισμό από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και κέρδισε και τα δύο σκέλη του αγώνα με δεύτερο τον Παναγιώτη Κουζή.

100 Toura

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Γιάννης Τουρατζίδης νίκησε και στα δύο σκέλη του αγώνα, ενώ ανατροπές είχαμε στην κατηγορία ΜΧ65 με το πρώτο σκέλος να το κερδίζει ο Μιχάλης Σαραντινούδης (ο οποίος εγκατέλειψε στο δεύτερο σκέλος δίνοντας νέα τροπή στο πρωτάθλημα) και το δεύτερο να το κερδίζει ο Νικόλας Κανελλόπουλος ο οποίος κέρδισε συνολικά τον αγώνα.

Μοναχικό αγώνα έκαναν οι Αντώνης Σάγμαλης στην κατηγορία ΜΧ85 και ο Κώστας Ντούζος στα Quad, ενώ στην κατηγορία ΟΡΕΝ η «φαγωμάρα» μεταξύ Βασίλη Πακαταρίδη και Σταμάτη Δημολιάνη συνεχίστηκε για άλλη μια φορά μοιραζόμενοι νίκες στα σκέλη και προσφέροντας θέαμα στο μεγάλο αριθμό παρευρισκόμενων θεατών

O 5ος αγώνας ολοκληρώθηκε στην Χαλκίδα από την ΑΜΛΕΧ στην πίστα Πεί Δοκού. Στην κατηγορία MX2 και πάλι ο Γιάννης Τουρατζίδης δεν άφησε κανέναν να τον αμφισβητήσει, με τον Παναγιώτη Παπίλα να αποσπά δυο 2ες θέσεις και τον πολίτη πλέον Νίκο Λυρίου να είναι 3ος και τις 2 φορές.Ο Ανδρέας Ανδρέου επικράτησε και πάλι στα δίχρονα 125.

388 kouzis

Στην ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής επέστρεψε πειστικά στις νίκες επικρατώντας ολοκληρωτικά, με τον Γιώργο Ηλιόπουλο να ανεβαίνει τελικά στο 2ο σκαλί του βάθρου (3-2), μπροστά από τον Τσαρνά (2-4) και τον Δημήτρη Κοντολέτα (4-3) «ανάβοντας» στην κυριολεξία την βαθμολογική μάχη της 2ης θέσης στο Πρωτάθλημα.


Στην κατηγορία Open, η επανεμφάνιση του Χρήστου Τομαρά (1-2) έφερε ισοβαθμία στην πρώτη θέση με τον Βασίλη Πακαταρίδη (2-1) που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ ο Σταμάτης Δημολιάνης με 2ες θέσεις ήταν 3ος συνολικά.
Αγώνας και στα Quad με τον Κων/νο Ντούζο να κερδίσει και τα 2 σκέλη, ενώ στην QuadBνικητής ήταν ο Βασίλης Τριανταφύλλου.

Επόμενος αγώνας στη Μεγαλόπολη 20-21/5.

Μείνετε συντονισμένοι!

Αποτελέσματα Πτολεμαΐδα (Pdf)

Αποτελέσματα Χαλκίδα (Pdf)

Βαθμολογίες

Ευχαριστούμε την CP Productions για το φωτογραφικό υλικό.

Γραφείο Τύπου κι επικοινωνίας ΑΜΟΤΟΕ

Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019