Αγώνες Ελλάδας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross: 4ος & 5ος αγώνας

Συναρπαστικό θέαμα και συμμετοχές από το εξωτερικό


10.05.2017

Σε Πτολεμαΐδα και Χαλκίδα συνεχίστηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross

Με επιτυχία διοργανώθηκε ο 4ος αγώνας για το Π.Π.ΜΧ 2017 από το αθλητικό σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. στην πανέμορφη και απαιτητική πίστα της Δ.Ε.Η. Πτολεμαΐδας. Ενενήντα εννέα έλληνες αθλητές, πλαισιωμένοι από 8 Βούλγαρους και 4 Σουηδούς έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στο δύσκολο και απαιτητικό αμμουδερό τερέν της πίστας.

Στην κατηγορία ΜΧ1 ο με αέρα παγκοσμίου Σουηδός Eddie Hjortmarker διέλυσε τον ανταγωνισμό από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και κέρδισε και τα δύο σκέλη του αγώνα με δεύτερο τον Παναγιώτη Κουζή.

100 Toura

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Γιάννης Τουρατζίδης νίκησε και στα δύο σκέλη του αγώνα, ενώ ανατροπές είχαμε στην κατηγορία ΜΧ65 με το πρώτο σκέλος να το κερδίζει ο Μιχάλης Σαραντινούδης (ο οποίος εγκατέλειψε στο δεύτερο σκέλος δίνοντας νέα τροπή στο πρωτάθλημα) και το δεύτερο να το κερδίζει ο Νικόλας Κανελλόπουλος ο οποίος κέρδισε συνολικά τον αγώνα.

Μοναχικό αγώνα έκαναν οι Αντώνης Σάγμαλης στην κατηγορία ΜΧ85 και ο Κώστας Ντούζος στα Quad, ενώ στην κατηγορία ΟΡΕΝ η «φαγωμάρα» μεταξύ Βασίλη Πακαταρίδη και Σταμάτη Δημολιάνη συνεχίστηκε για άλλη μια φορά μοιραζόμενοι νίκες στα σκέλη και προσφέροντας θέαμα στο μεγάλο αριθμό παρευρισκόμενων θεατών

O 5ος αγώνας ολοκληρώθηκε στην Χαλκίδα από την ΑΜΛΕΧ στην πίστα Πεί Δοκού. Στην κατηγορία MX2 και πάλι ο Γιάννης Τουρατζίδης δεν άφησε κανέναν να τον αμφισβητήσει, με τον Παναγιώτη Παπίλα να αποσπά δυο 2ες θέσεις και τον πολίτη πλέον Νίκο Λυρίου να είναι 3ος και τις 2 φορές.Ο Ανδρέας Ανδρέου επικράτησε και πάλι στα δίχρονα 125.

388 kouzis

Στην ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής επέστρεψε πειστικά στις νίκες επικρατώντας ολοκληρωτικά, με τον Γιώργο Ηλιόπουλο να ανεβαίνει τελικά στο 2ο σκαλί του βάθρου (3-2), μπροστά από τον Τσαρνά (2-4) και τον Δημήτρη Κοντολέτα (4-3) «ανάβοντας» στην κυριολεξία την βαθμολογική μάχη της 2ης θέσης στο Πρωτάθλημα.


Στην κατηγορία Open, η επανεμφάνιση του Χρήστου Τομαρά (1-2) έφερε ισοβαθμία στην πρώτη θέση με τον Βασίλη Πακαταρίδη (2-1) που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ ο Σταμάτης Δημολιάνης με 2ες θέσεις ήταν 3ος συνολικά.
Αγώνας και στα Quad με τον Κων/νο Ντούζο να κερδίσει και τα 2 σκέλη, ενώ στην QuadBνικητής ήταν ο Βασίλης Τριανταφύλλου.

Επόμενος αγώνας στη Μεγαλόπολη 20-21/5.

Μείνετε συντονισμένοι!

Αποτελέσματα Πτολεμαΐδα (Pdf)

Αποτελέσματα Χαλκίδα (Pdf)

Βαθμολογίες

Ευχαριστούμε την CP Productions για το φωτογραφικό υλικό.

Γραφείο Τύπου κι επικοινωνίας ΑΜΟΤΟΕ

Το βάθρο «βάφτηκε πορτοκαλί» αφού και οι 3 πρώτοι ήταν αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της KTM
Ο Toby Price ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού μαραθωνίου στους αμμόλοφους του Περού
O αναβάτης που απειλούσε την KTM και τον Toby Price, είχε πτώση προσπαθώντας να ξεπεράσει τον πρωτοπόρο
Οι ανταγωνιστές της «φεύγουν» από τον αγώνα ο ένας μετά τον άλλον και η «πορτοκαλί» ομάδα είναι πλέον πολύ κοντά στην 18η σερί νίκη στο Rally Dakar