Αγώνες Ελλάδας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX: 2ος αγώνας Άργος MX2

O Λυρίου νικητής και στα δύο σκέλη


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  07.03.2018

Η ΜΧ2 δεν είχε να ζηλέψει σε θέαμα, ανταγωνισμό και απρόοπτα τίποτα από την ΜΧ1

Ο Nίκος Λυρίου με ΚΤΜ ήταν αδιαμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής της κατηγορίας. Οδηγώντας γρήγορα και εντυπωσιακά κατάφερε να κερδίσει και στα δύο σκέλη παρά την σθεναρή αντίσταση του Αλέξη Γεωργαντά με Husqvarna, o οποίος προηγήθηκε στο 1ο σκέλος. Ο αναβάτης από την Ρόδο όμως τον προσπέρασε, όπως έκανε και στις αρχές του 2ου σκέλους.

DSC 0109

 

Ο Κώστας Μπετινής με Yamaha ξεκινώντας πάντα πολύ καλά κατάφερνε με πολύ ωραία οδήγηση να παραμένει στην πρώτη τριάδα. Τελικά κατέλαβε την δεύτερη θέση στο σύνολο τερματίζοντας τρίτος και δεύτερος στο πρώτο και δεύτερο σκέλος αντίστοιχα.

DSC 0072

Ο Γεωργαντάς ήθελε τη νίκη, αλλά στο 1ο σκέλος δεν είχε απάντηση στην επίθεση του Λυρίου. Στο δεύτερο είχε πτώση στον πρώτο γύρο, προσπάθησε πολύ και τελικά κατάφερε να φτάσει μέχρι την τέταρτη θέση. Συνολικά ήταν τρίτος ενώ στην βαθμολογία παρέμεινε στην δεύτερη πίσω από τον Λυρίου.

DSC 0106

Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού Πρωταθλήματος είναι ο Φραγκίσκος Ζούνης με Husqvarna. Ήταν τέταρτος στο 1o σκέλος και τρίτος στο 2o, θέσεις που του εξασφάλισαν την τέταρτη θέση στον αγώνα και του επέτρεψε να φιγουράρει στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος.

 DSC 0091

Ο Αντώνης Σάγμαλης με ΚΤΜ δείχνει πως θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό motocross. Στη νέα του κατηγορία έχει καταφέρει να βρίσκεται ανάμεσα στους πρωταγωνιστές τερματίζοντας στο Άργος και στα δύο σκέλη στην πέμπτη θέση ενώ στην υποκατηγορία ΜΧ2Τ είναι από τα φαβορί για τον τίτλο και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

DSC 0058

Ο περσινός Πρωταθλητής ΜΧ2Τ, Ανδρέας Ανδρέου με Yamaha, βρέθηκε πίσω από τον Σάγμαλη και στα δύο σκέλη, ενώ τρίτος ήταν ο Κώστας Ευαγγελόπουλος με ΚΤΜ.

Αποτελέσματα 1ο σκέλος                            Αποτελέσματα 2ο σκέλος                            Απονομή

Σήμερα, 23 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda
Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Jorge Lorenzo ήταν επιτυχής
11 ομάδες WorldSBK και 8 WorldSSP είναι έτοιμες για τις δοκιμές που θα γίνουν στην ισπανική πίστα της Jerez στις 23 και 24 Ιανουαρίου
Οι προσπάθειες της Dorna να αυξήσει σε 20 τους αγώνες, στο καλεντάρι του 2019, δεν ευοδώθηκαν και έτσι μένουμε τελικά στους 19