Αγώνες Ελλάδας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross: 1oς αγώνας Σέρρες


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  19.02.2018

Θέαμα, πολλές συμμετοχές και άρτια διοργάνωση ήταν τα συστατικά επιτυχίας του πρώτου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2018 που έγινε στις Σέρρες στις 17 και 18 Φεβρουαρίου

Με τον συγκεκριμένο αγώνα άνοιξε η αυλαία των ελληνικών Πρωταθλημάτων. Έτσι οι πολυάριθμες ομάδες – αρκετές εξ αυτών στηριζόμενες από τις ελληνικές εισαγωγικές εταιρείες – «έστησαν» στα paddock της πίστας των Σερρών και συνέθεσαν ένα ωραίο σκηνικό κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό.

serres paddock mc

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου το «μενού» περιελάμβανε δοκιμαστικά σε όλες της κατηγορίες αλλά και έναν αγώνα. Το πρώτο σκέλος της κατηγορίας MX65 βρήκε νικητή τον Μάριο Κανάκη με KTM SX85. Ο νεαρός αναβάτης που με την υποστήριξη της KTM SEE, ολοκλήρωσε την πολύ καλή του εμφάνιση την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου όταν κέρδισε και το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας του.

A' σκέλος ΜΧ85        Β' σκέλος ΜΧ85        Απονομή ΜΧ85

touratzidis serres

Στην ΜΧ1, ο Παναγιώτης Κουζής με Honda CRF450, ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα. Στο Ά σκέλος τερμάτισε πίσω από τον Γιάννη Τουρατζίδη με Yamaha YZF450, ενώ στο δεύτερο ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία καταδιωκόμενος από τις δύο Yamaha των Δημήτρη Κοντολέτα και Γιάννη Τουρατζίδη. Ο Άρης Τσαρνάς με Husqvarna FC450 ήταν τέταρτος και στα δύο σκέλη.

Α΄σκέλος MX1      Β' σκέλος ΜΧ1        Απονομή ΜΧ1

nikos liriou

Στην MX2 οι θέσεις στο βάθρο ήταν ίδιες και στα δύο σκέλη. Πρώτος ήταν ο Βούλγαρος Michael Ivanof με KTM, δεύτερος ο Νίκος Λυρίου με KTM SX-F 250 και τρίτος ο Αλέξης Γεωργαντάς με Husqvarna 250.

Α΄σκέλος ΜΧ2        Β' σκέλος ΜΧ2       Απονομή ΜΧ2

antonis sagmalis

Στην ΜΧ2Τ ο Αντώνης Σάγμαλης με ΚΤΜ SX125 ήταν πρώτος στο Α’ σκέλος, αφήνοντας πίσω του τον Βούλγαρο Nikolai Malinov επίσης με ΚΤΜ και τον Ανδρέα Ανδρέου με Yamaha YZ125. Στο δεύτερο σκέλος οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Malinov να επικρατεί έναντι του Σάγμαλη, τη στιγμή που ο Ανδρέουν τερμάτισε και πάλι τρίτος.

Α΄σκέλος ΜΧ2Τ         Β' σκέλος ΜΧ2Τ        Απονομή ΜΧ2Τ

Στην κατηγορία Open ο Βασίλης Πακαταρίδης ήταν πρώτος, με δεύτερο τον Βούλγαρο Martin Todorov και τρίτο τον Δημήτρη Βασιλειάδη. Οι τρεις αναβάτες που αγωνίστηκαν με μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ κατέλαβαν τις τρεις θέσεις του βάθρου στα δύο σκέλη του πρώτου αγώνα.

Α' σκέλος Open       B' σκέλος Open        Απονομή Open

Τέλος στην MX65 o Σωτήρης Φωτάκης με KTM SX65 με μια τρίτη και μια πρώτη θέση ήταν πρώτος στην κατηγορία. Δεύτερος ο Δημήτρης Γανωτής με ίδια μοτοσυκλέτα, ενώ τρίτος με ίδια μοτοσυκλέτα ήταν ο Βούλγαρος Miraslav Dimitrov

A' σκέλος ΜΧ65    Β' σκέλος ΜΧ65       Απονομή ΜΧ65

Επόμενος αγώνας στις 3 και 4 Μαρτίου στην πίστα του Άργους

Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού