Νεα Μοντελα

Kymco People S 125i & 150i: Νέα scooter με μεγάλους τροχούς

Μεγάλοι τροχοί, ABS και Led φωτιστικά σώματα


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  04.01.2018

Η εταιρεία από την Ταϊβάν μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την γκάμα της και παρουσιάσει ακόμη δύο όμορφα, εύχρηστα και πρακτικά scooter με μεγάλους τροχούς

Τα νέα μοντέλα ανανεώθηκαν σε όλα τα σημεία τους. Η εμφάνιση τους έγινε πιο μοντέρνα και ταυτόχρονα κομψή, με απαλές γραμμές να τονίζουν την σιλουέτα του scooter. Τα φωτιστικά σώματα έχουν αλλάξει και είναι τεχνολογίας led. Ένας προβολέας τοποθετημένος στο τιμόνι και δύο μεγάλα φλας να κοσμούν τα πλαστικά του μπροστινού μέρους, ενώ πίσω ένα μοντέρνο διάφανο φανάρι ενσωματώνει και τα φλας.

KymcoPeopleS125 150 5

Σε συνδυασμό με την νέα εμφάνιση τα δύο νέα μοντέλα της Kymco είναι φιλικά προς το περιβάλλον και πιο οικονομικά στην κατανάλωση καυσίμου χάρη στην υιοθέτηση του νέου οικολογικού κινητήρα της εταιρείας G5.
Και οι δύο κινητήρες είναι αερόψυκτοι, μονοκύλινδροι, τετραβάλβιδοι αποδίδουν 11,3 και 14 ίππους αντίστοιχα στις 8.500 σ.α.λ. και πληρούν τις προδιαγραφές Euro4. Το πλαίσιο αποτελείται από χαλυβδοσωλήνες και χυτές πλάκες με έξτρα ενίσχυση στο μπροστινό τμήμα. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από συμβατικό πιρούνι με διαδρομή 95mm και δύο αμορτισέρ με διαδρομή 86mm. Το δικάναλο ABS της Bosch βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό του scooter της Kymco. Τα δισκόφρενα έχουν διάσταση 260mm μπροστά με διέμβολη αγκάνα και 240mm πίσω. Οι ζάντες που είναι 16 ιντσών μπροστά και 14 ιντσών πίσω έχουν δέκα λεπτά μπράτσα και πρωτότυπη σχεδίαση.

KymcoPeopleS125 150 2

KymcoPeopleS125 150 6

Στον πλούσιο εξοπλισμό του νέου People S περιλαμβάνονται επίσης, δύο θύρες USB, μία κάτω από την σέλα και άλλη μία στην ποδιά. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και περιλαμβάνει ταχύμετρο, στροφόμετρο, ρολόι, δείκτη φόρτισης μπαταρίας και στάθμης βνζίνης, ολικό και μερικούς χιλιομετρητές, καθώς και ενδεικτικές λυχνίες για ρεζέρβα, λειτουργίας κινητήρα, μεγάλης σκάλας φώτων, ABS και ειδοποίηση service.

KymcoPeopleS125 150 4

Στο αποθηκευτικό κομμάτι έχει δοθεί εξίσου μεγάλη προσοχή. Κάτω από την μεγάλη σέλα χωράει ένα full face κράνος σύμφωνα με την Kymco. Επιπλέον υπάρχει ντουλάπακι για μικροπράγματα ενσωματωμένο στην ποδιά. Το πάτωμα της ποδιάς είναι επίπεδο για εύκολη φόρτωση τσαντών.

KymcoPeopleS125 150 3

Το βάρος του φτάνει και στις δύο εκδόσεις τα 135 κιλά ενώ η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι 6,2 λίτρα. Σε όσες φωτογραφίες έχουμε δει το νέο People εμφανίζεται με ψηλό ανεμοθώρακα, διαφανής προστατευτικές χούφτες και top case, οπότε υπάρχει ενδεχόμενο να διατίθεται στην χώρα μας με στάνταρ τον συγκεκριμένο εξοπλισμό.

Η Βρετανική εταιρεία μέσω του κορυφαίου της café racer, Thruxton R, παρουσίασε την νέα σειρά μοντέλων της TFC (Triumph Factory Custom)
Το νέο Moto Guzzi V85 TT έρχεται στις παγκόσμιες αγορές, μεταξύ των πρώτων στην Βόρεια Αμερική όπου είναι ήδη δυνατή η κράτηση, με παράδοση προγραμματισμένη για το Μάιο
Η Triumph Factory Custom σειρά είναι γεγονός και στην παρουσίαση αυτής, η Βρετανική εταιρεία παρουσίασε το εκπληκτικό νέο Rocket III
Με ένα διαφημιστικό video με τίτλο “The world’s favourite Indian” η Bajaj παρουσίασε στην Ινδία το ανανεωμένο Dominar 400