Νεα Μοντελα

Super Soco TS1200R: Ηλεκτρικό "παπί"

Το κόστος σε ρεύμα για 160 χιλιόμετρα ανέρχεται στα €0,60!


Γράφει ο Γιάννης Γεωργιδάκης  //  16.11.2017
Έχουμε δει ηλεκτρικά scooter, ηλεκτρικές supersport, ηλεκτρικά enduro. Ε! αυτό είναι ένα ...παιδιά δεν ξέρω, κρίνετε μόνοι σας, ωραίο είναι πάντως
 
Το Super SOCO TS1200R, είναι ένα ηλεκτρικό δίκυκλο το οποίο η κατασκευάστρια εταιρεία το προσδιορίζει ως “Moped”. Το TS1200R ζυγίζει μόλις 78 κιλά και προσφέρει 160 χιλιόμετρα αυτονομίας έχοντας ωστόσο τελική ταχύτητα 45 km/h την οποία δηλώνει η ίδια εταιρεία ότι έχει περιορίσει (μέσω κάποιου ηλεκτρονικού “κόφτη” ενδεχομένως).
 
super soco 4
 
To TS1200R δέχεται 2 μπαταρίες με 80 χιλιόμετρα αυτονομία στην καθεμία, οι οποίες φορτίζουν σε απλή οικιακή πρίζα, επιτυγχάνοντας μέχρι και 30 χιλιόμετρα αυτονομίας μέσα σε 20 λεπτά φόρτισης με την πλήρη φόρτιση να διαρκεί περίπου 5 ώρες .
 
super soco 6
 
Η Super SOCO ισχυρίζεται ότι το κόστος σε ρεύμα για 160 χιλιόμετρα ανέρχεται στα €0,60! Ποσό μικρότερο από την κατανάλωση που κάνουμε οι περισσότεροι στη διαδρομή σπίτι-δουλειά και μικρότερο από το μειωμένο εισιτήριο του μετρό.
 
super soco 9
 
Το TS1200R χρησιμοποιεί ηλεκτοκινητήρα της Bosch με μετάδοση που...δεν υπάρχει. Όχι, αλήθεια , δεν έχει μετάδοση. Το μοτέρ βρίσκεται στην πίσω ρόδα εξαϋλώνοντας έτσι τυχούσες απώλειες από τη χρήση ιμάντα
super soco 5

Μπορεί στο θέμα τελικής να είναι φιμωμένο αλλά οι μπροστά και πίσω υδραυλικές διπίστονες δαγκάνες εξασφαλίζουν ότι θα σταματήσει στην ώρα του. Τα φρένα έχουν επίσης διπλό ρόλο καθώς μέσω του EBS (electric braking system) το φρενάρισμα παρέχει φόρτιση η οποία αυξάνει την αυτονομία κατά 10%.
Εντύπωση μας προκαλούν οι δυνατότητες ρύθμισης σε μαρσπιέ και αναρτήσεις για ανετότερη οδήγηση.
 
super soco 2
 
Φυσικά όπως έχουμε ξαναπεί ,ηλεκτροκίνητο που να μην είναι και «έξυπνο» δεν επιτρέπεται, οπότε το TS1200R έρχεται με την εφαρμογή του που παρέχει πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και δεδομένα αλλά και τη δυνατότητα τροποποίησης ρυθμίσεων οδικής συμπεριφοράς (λέτε με ένα root ή jailbreak να πηγαίνει και πιο γρήγορα;)
Το Super SOCO TS1200R διατίθεται ήδη στην Ευρώπη σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων μέσω της αυστριακής Horwin και το κόστος απόκτησης του με μία μπαταρία (80 χιλιόμετρα αυτονομίας) ανέρχεται στα 2.990 ευρώ.
Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος «βρέχει» νέα μοντέλα στην έκθεση του Μιλάνου 
Το όνομα της επαναφέρει αναμνήσεις, η ιστορία της από τις πιο ένδοξες του μοτοσυκλετιστικού κόσμου. Όσο κλισέ και αν ακούγεται η Norton επιστρέφει
Η Benelli παρουσίασε το νέο 302S, ένα από το πιο ενδιαφέροντα μοντέλα για την ελληνική αγορά
Με ένα video η Akrapovic μας «περιγράφει» με τον καλύτερο τρόπο την σχεδίαση, κατασκευή και εφαρμογή ενός συστήματος εξάτμισης για τον «πύραυλο» του Borgo Panigale