Caption: Ο Keanu Reeves παρουσιάζει τις δίτροχες καλλονές του
Article Gallery:

Ο αστέρας του Hollywood μαζί με τον συνιδρυτή της ARCH, Gard Hollinger, παρουσίασαν στην EICMA τα νέα τους μοντέλα. Δύο από αυτά πληρούν τις προδιαγραφές Euro4 και αναμένεται να εισαχθούν στην Μ. Βρετανία

 Σας είχαμε παρουσιάσει εδώ το πάθος του Keanu Reeves για τις μοτοσυκλέτες που τον οδήγησε στην ίδρυση μιας εταιρείας στις Η.Π.Α. Ο ίδιος ο Reeves εμφανέστατα τρακαρισμένος παρουσίασε στο κοινό τα μοντέλα του 2018.

Ο λόγος για το KRGT-1, το ARCH 1s και το ARCH Method 143. Οι δύο πρώτες αποτελούν μοντέλα παραγωγής, ενώ το τρίτο που διαθέτει πλαίσιο από carbon fiber θα κατασκευαστεί σε μόλις 23 τεμάχια.

ARCH Motorcycles 2018 15

«Είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε δύο μοτοσυκλέτες που εκπροσωπούν το όραμα μας για το μέλλον της ARCH» δήλωσαν ο Reeves και ο Bolliger. «Σηματοδοτούν επίσης τη δέσμευσή μας για παραγωγή μοτοσυκλετών που θα πληρούν τις προδιαγραφές Euro4, δημιουργώντας ένα δίκτυο διανομής στην Ευρώπη. Σκοπός δικός μας και του συνεργάτη μας, της Suter Racing, είναι να αναπτύξουμε την ARCH, αμέσως μετά την EICMA»

ARCH Motorcycles 2018 8

Η δεύτερη γενιά της KRGT-1 βασίζεται στην πρώτη που παρουσιάστηκε το 2015. Για το 2018 το μοντέλο έχει δεχθεί πολλές αλλαγές όσον αφορά την εργονομία, αλλά και τα περιφερειακά, όπως είναι το πιρούνι FGRT της Ohlins, το αμορτισέρ της ARCH αλλά και την εγκατάσταση συστήματος ABS που απαιτείται από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

ARCH Motorcycles 2018 9

Ο δικύλινδρος κινητήρας σε διάταξη V, των  2.032 κ.εκ., συνδυάζεται με ένα πλαίσιο χάλυβα και υποπλαίσιο από αλουμίνιο επεξεργασμένο με CNC. Σύμφωνα με την ARCH πρόκειται  για μια χειροποίητη custom cruiser μοτοσυκλέτα που μπορεί να οδηγηθεί και γρήγορα αλλά ταυτόχρονα είναι άνετη για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων.

Οι ζάντες είναι πεντάκτινες της BST κατασκευασμένες από ίνες άνθρακα και η μοτοσυκλέτα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του αναβάτη.

ARCH Motorcycles 2018 3

Η ARCH 1s είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα του εργοστασίου του Λος Άντζελες με μονόμπρατσο ψαλίδι και διαφοροποιείται από την KRGT-1 χάρις στην πιο sport εμφάνιση και την πιο «επιθετική» θέση οδήγησης.

Μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα με την KRGT-1 και διαθέτει εκτεταμένη χρήση επεξεργασίας CNC και ινών άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής του ρεζερβουάρ. Οι carbon τροχοί της BST της ARCH 1s έχουν εφτά ακτίνες.

ARCH Motorcycles 2018 10

Και οι δύο μοτοσυκλέτες μετά την συνεργασία της ARCH με την Suter θα εισαχθούν στην Μ. Βρετανία αφού πληρούν τις προδιαγραφές Euro4.

ARCH Motorcycles 2018 14

Το Method 143 είναι η πρώτη concept μοτοσυκλέτα παραγωγής της εταιρείας. Ο κινητήρας είναι 2.343 κ.εκ. και το monocoque πλαίσιο είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από ίνες άνθρακα. Πολλά τμήματα της μοτοσυκλέτας καλύπτονται από αλουμίνιο επεξεργασμένο σε CNC. Η σέλα της μοτοσυκλέτας είναι δερμάτινη και όπως είπε ο Reeves «τέτοιος ποιότητας δέρματα μπορούμε να βρούμε σε τσάντες μεγάλων οίκων μόδας».

Το πιρούνι FGRT της Ohlins είναι επενδεδυμένο με φύλλα carbon και το μονόμπρατσο ψαλίδι φέρει κάλυμμα από το ίδιο υλικό. Οι carbon τροχοί έχουν σχεδίαση  τουρμπίνας, ενώ η εξάτμιση είναι από τιτάνιο και εμπνευσμένη από τις μοτοσυκλέτες του MotoGP.

H οθόνη αφής, είναι τοποθετημένη μπροστά στον αναβάτη, ενώ ο ασύμμετρα τοποθετημένος προβολέας ολοκληρώνει την «εξωτική» εμφάνιση της μοτοσυκλέτας.

ARCH Motorcycles 2018 11

Όλες οι μοτοσυκλέτες της ARCH είναι χειροποίητες και κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Λος Άντζελες των Η.Π.Α. σύμφωνά με τις προτιμήσεις του αναβάτη τους.

Η Ducati κέρδισε το βραβείο "Red Dot: Best of the Best", την υψηλότερη αναγνώριση που απονέμεται ετησίως από τον διεθνή διαγωνισμό
Μία από τις πιο exclusive Aprilia όλων των εποχών
Όταν ο κατασκευαστής με την μεγαλύτερη επιρροή στο μοτοσυκλετιστικό γίγνεσθαι αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σημαίνει πως τα πράγματα αλλάζουν
H θυγατρική της Honda στην Κίνα, Wuyang Honda Motor, παρουσίασε ένα όμορφο scrambler με κινητήρα 184 κ.εκ. και εκλεπτυσμένη ρετρό εμφάνιση