Caption: Με βάση το πρώτο Monster σχεδιάστηκε το νέο 821
Article Gallery:

25 χρόνια μετά το πρώτο τέρας από την Μπολόνια η ιταλική εταιρία μας παρουσίασε το νέο Monster 821

 


Το συγκεκριμένο αποτελεί ένα από τα αναμενόμενα πέντε μοντέλα που θα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας μέχρι την έκθεση της EICMA

 

Μεγάλη βάση στην διατήρηση στοιχείων από το ιστορικό πρώτο μοντέλο που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Κολωνίας το 1992, δείχνει με το Monster 821 η Ducati. Αυτό γιατί το ρεζερβουάρ και η «ουρά» του συγκεκριμένου μοντέλου είναι σε μεγάλο βαθμό ίδια με τον ιστορικό γενάρχη της “Τερατοοικογένειας”.

Monster 821 11

Πανέμορφα είναι τα όργανα του νέου Monster και η TFT οθόνη που χρησιμοποίησαν οι Ιταλοί. Δείχνει ευκρινέστατη και με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον αναβάτη. 

Νέα είναι και εξάτμιση που από δύο καταλήγει σε εάν μεγάλο τελικό που μοιάζει με διπλό. Μικρή σχεδιαστικά αλλαγή από τα μοντέλα του 2017 στον προβολέα, με τον χαρακτηριστικό πλέον Always On LED φωτισμό.

Οι επιδόσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι 109 ίπποι στις 9.250 σ.α.λ.και η ροπή του στα 8,8 Kgm στις 7.750 σ.α.λ. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το Ducati Safety Pack, που αποτελείται από ABS και Traction Control της Bosch (DTC), τα οποία ρυθμίζονται ανάλογα με τα
Riding Modes που είναι τρία. Ανάλογα με ποιο θα επιλέξει ο αναβάτης αλλάζει τόσο η μέγιστη ιπποδύναμη όσο και και πόσο απότομα θα «ξεζουμίζουν» την ροπή του Testastretta 11°.

 

Monster 821 2

Οι “άγκυρες” του Monster 821 είναι 2 δίσκοι 320mm μπροστά, με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες M4-32 της Brembo και για τον πίσω τροχό ένας δίσκος 245mm με διπίστονη δαγκάνα. 

Όσον αφορά στις αναρτήσεις, μπροστά συναντάμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι 43mm και πίσω ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ που εδράζεται πάνω σε αλουμινένιο ψαλίδι.

Τα χρώματα που ανακοινώθηκαν είναι το ιστορικό κίτρινο που θα «φορεθεί» μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο, το κλασικό κόκκινο και το αγριεμένο μαύρο.

Monster 821 4Τα επίσημα αξεσουάρ πολλά ως συνήθως, με πολύ ενδιαφέρον να παρουσιάζουν το Quick Shift της Ducati, που δουλεύει τόσο σε ανεβάσματα όσο και σε κατεβάσματα, όσο και το Ducati Multimedia System.

Μας «άνοιξε» την όρεξη η Ducati με το νέο πολύ όμορφο Monster 821 και έτσι αναμένουμε πως και πως την παρουσίαση των υπολοίπων τεσσάρων μοντέλων. Που αλλού στην φετινή EICMA στο Μιλάνο που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 ΝοεμβρίουMonster 821 15

 

Τα περισσότερα από αυτά πολυχρηστικά, θα σας συνοδεύσουν στην καθημερινότητα αλλά και σε μικρές ή μεγάλες εξορμήσεις
Μια από τις πιο όμορφες enduroβόλτες στην Ελλάδα, με φόντο την πόλη του Ναυπλίου στα πιο όμορφα χωμάτινα μονοπάτια της Αργολίδας διεξάγεται για τρίτη φορά
H κλήρωση έγινε και ο μεγάλος νικητή που θα απολαύσει διανυκτέρευση στο εκπληκτικό Theasis Igloo στα Τζουμέρκα είναι…
Το Qute είναι τετράτροχο αλλά όχι αυτοκίνητο. Συμπαγές, ελαφρύ, τετράπορτο όπως ένα αυτοκίνητο με επαρκή χώρο για τις αποσκευές. Το Qute πληροί τις Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές EURO 4 ως προς την ποιότητα και την ασφάλεια για την κατηγορία Quadricycle