Νεα Μοντελα

MV Agusta F4 RC: Θεέ μου τι "κούκλα"!

Η MV Agusta αποκαλύπτει τη νέα F4 RC


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  14.10.2017

Στα χρώματα τών μοτοσυκλετών που συμμετάσχουν στο WorldSBK , «έβαψε» η MV Agusta την νέα F4 RC

Η νέα F4 RC αποτελεί μια αγωνιστική replica της μοτοσυκλέτας που οδηγεί ο Leon Camier στο πρωτάθλημα WorldSBK με το νούμερο 37. Όχι τυχαία μιας και ο συγκεκριμένος αριθμός συμβολίζει τα πρωταθλήματα κατασκευαστών που έχει κατακτήσει η Ιταλική φίρμα.

Η «κούκλα» από την Ιταλία αποδίδει 205 ονομαστικούς ίππους που δαμάζονται μέσω τον πλήρως παραμετροποιήσιμων ηλεκτρονικών συστημάτων που διαθέτει. Ο αναβάτης μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα στη μοτοσυκλέτα. Από την ευαισθησία στην απόκριση του κινητήρα μετά το άνοιγμα του γκαζιού, μέχρι το όριο των στροφών που θα λειτουργεί αυτός.

MV Agusta F4 RC7

Οι αναρτήσεις της προέρχονται από που αλλού, την Σουηδία. Το μπροστινό πιρούνι είναι το γνωστό NIX 30 και η πίσω ανάρτηση η TTX 36, που ολοκληρώνει το «χρυσό» πακέτο της Ohlins. Τα φρένα προέρχονται από την Brembo και η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με το Bosch 9 Plus Race Mode ABS, που διαθέτει επίσης το σύστημα RLM (Rear Lift-Up Mitigation).

Η μοτοσυκλέτα που βλέπουμε στις φωτογραφίες όμως δεν είναι η RC που θα αγοράσει κάποιος, αλλά η βασική έκδοση. Η MV Agusta προσφέρει επιπρόσθετα ένα ειδικό κιτ βελτίωσης που παραλαμβάνει ο ιδιοκτήτης σε ένα ξύλινο κουτί το οποίο περιλαμβάνει μονή εξάτμιση τιτανίου από την SC Project, όπως αυτή που βλέπουμε στις εικόνες, καθώς και ένα καπάκι ρεζερβουάρ γρήγορης τροφοδοσίας καυσίμου (quick-release fuel cap) και κάλυμα σέλας συνεπιβάτη. Το πακέτο τέλος περιέχει μία επιπλέον χαρτογράφηση εγκεφάλου, που σε συνδυασμό με την εξάτμιση αυξάνει την ιπποδύναμη από τους 205 στους 212 ίππους!

MV Agusta F4 RC2

Παρόλο που η MV Agusta ανακοίνωσε πως θα διαθέσει το RC F4 σε περιορισμένο αριθμό, δεν διευκρίνισε ποιος θα είναι αυτός. Η τέχνη και η ομορφιά όπως λένε δεν κοστολογούνται, έτσι οι Ιταλοί δεν ανακοίνωσαν ακόμα τιμή για την RC. Σίγουρα όμως όταν γίνει αυτό, θα αποτελέσει άλλο ένα στοιχείο της μοτοσυκλέτας που θα αφήσει το κοινό με το στόμα ανοιχτό!

Η Βρετανική εταιρεία μέσω του κορυφαίου της café racer, Thruxton R, παρουσίασε την νέα σειρά μοντέλων της TFC (Triumph Factory Custom)
Το νέο Moto Guzzi V85 TT έρχεται στις παγκόσμιες αγορές, μεταξύ των πρώτων στην Βόρεια Αμερική όπου είναι ήδη δυνατή η κράτηση, με παράδοση προγραμματισμένη για το Μάιο
Η Triumph Factory Custom σειρά είναι γεγονός και στην παρουσίαση αυτής, η Βρετανική εταιρεία παρουσίασε το εκπληκτικό νέο Rocket III
Με ένα διαφημιστικό video με τίτλο “The world’s favourite Indian” η Bajaj παρουσίασε στην Ινδία το ανανεωμένο Dominar 400