Νεα Μοντελα

Suzuki SV650 Scrambler: Made in Greece!

100% Ελληνικό!


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  02.10.2017

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki σε συνεργασία την επίσης ελληνική C-Racer παρουσίασαν ένα bold on kit μετατροπής του δημοφιλούς SV650

Η κεντρική ιδέα είχε να κάνει με την μεταμόρφωση μιας street naked μοτοσυκλέτας όπως το SV650 σε scrambler. Την C-Racer την οποία σας είχαμε παρουσιάσει πριν λίγους μήνες ανέλαβε την εξέλιξη του kit. H ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki παρέδωσε στον Αντώνη Καπετάνιο και την ομάδα του ένα μοντέλο του 2017 και το αποτέλεσμα δικαιώνει την επιλογή.

Suzuki SV Scrambler C Racer 2

Το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσίασε την μεγαλύτερη ιστοσελίδα στον κόσμο που ασχολείται με custom κατασκευές. Το bikeexif.com έκανε ξεχωριστό αφιέρωμα στο SV650 Scrambler και το παρουσίασε στα εκατομμύρια αναγνώστες του την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

Suzuki SV Scrambler C Racer 6

Η C-Racer αφού μελέτησαν κάθε λεπτομέρεια του SV, σχεδίασαν χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη τεχνολογία όλα τα μέρη της μοτοσυκλέτας τα οποία κατασκεύασαν αρχικά σε πρωτότυπη μορφή. Τα τμήματα αλουμινίου όπως το προστατευτικό αλυσίδας είναι «κομμένα» με laser ενώ τα πλαστικά μέρη με χρήση εργαλειομηχανών CNC. Αφού έγιναν οι λεπτομερείς μετρήσεις και έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις κατασκευάστηκαν τα τελικά καλούπια που πέρασαν στη μαζική παραγωγή.

Suzuki SV Scrambler C Racer 4

Το πιο δύσκολο μέρος του project ήταν η κατασκευή της νέας σέλας και η προσαρμογή πάνω σε αυτή μιας μικρής αλουμινένιας σχάρας. Έπρεπε ταυτόχρονα να αυξηθεί το ύψος σέλας ώστε να ταιριάζει με την σχεδίαση ενός scrambler. Γι αυτό κατασκευάστηκε μια νέα βάση στην οποία τοποθετήθηκε η νέα δερμάτινη σέλα με σχέδιο καπιτονέ με εξωτερικές ραφές. Η σχάρα είναι αλουμινένια και έχει δεχθεί ηλεκτροστατική επιμετάλλωση. Από το ίδιο υλικό έχουν κατασκευαστεί η προστατευτική σήτα του ψυγείου του προβολέα και η ποδιά του κινητήρα, η βάση πινακίδας αλλά και το κάλυμμα αλυσίδας.

Suzuki SV Scrambler C Racer 7

Πάνω από τον προβολέα και στα πλάγια της μοτοσυκλέτας υπάρχουν μικρά numbler plate, ενώ στο kit περιλαμβάνονται μπροστινό φτερό και προστατευτικά καλαμιών πιρουνιού. Για πιο όρθια θέση οδήγησης έχουν τοποθετηθεί τιμόνι fatbar της Renthal με ψηλότερα καβαλέτα της Rizoma και γκριπ της Biltwell. Στο πακέτο περιλαμβάνονται και ελαστικά Pirelli MT60 RS για να μπορεί το SV650 να αισθάνεται πιο άνετα στο χώμα!

Suzuki SV Scrambler C Racer 3

Η C-Racer θα διαθέτει το kit μέσω της Parts Europe και της ελληνικής αντιπροσωπείας της Suzuki. Έχουμε δει ήδη μια έκδοση café racer του SV650 που θα παρουσιαστεί στο Tokyo Motor Show. Ας ελπίσουμε πως το project της ελληνικής αντιπροσωπείας και των C-Racer να υιοθετηθεί από την Suzuki και να δούμε το ελληνικό SV650 Scrambler να παίρνει το δρόμο της παραγωγής από το ιαπωνικό εργοστάσιο.

Η Βρετανική εταιρεία μέσω του κορυφαίου της café racer, Thruxton R, παρουσίασε την νέα σειρά μοντέλων της TFC (Triumph Factory Custom)
Το νέο Moto Guzzi V85 TT έρχεται στις παγκόσμιες αγορές, μεταξύ των πρώτων στην Βόρεια Αμερική όπου είναι ήδη δυνατή η κράτηση, με παράδοση προγραμματισμένη για το Μάιο
Η Triumph Factory Custom σειρά είναι γεγονός και στην παρουσίαση αυτής, η Βρετανική εταιρεία παρουσίασε το εκπληκτικό νέο Rocket III
Με ένα διαφημιστικό video με τίτλο “The world’s favourite Indian” η Bajaj παρουσίασε στην Ινδία το ανανεωμένο Dominar 400