Νεα Μοντελα

Zapp i300: Παρουσιάστηκε το βρετανικό ηλεκτρικό scooter (Video)

Με έμφαση στην εμφάνιση


31.10.2018

Η Zapp, μια νέα βρετανική εταιρεία, παρουσίασε ένα ηλεκτρικό scooter πόλης με ιδιαίτερη σχεδίαση

zapp i300 2
Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα του i300 είναι 14 kw και η εταιρεία ισχυρίζεται πως αναπτύσσει ταχύτητα 0-50 χ.α.ω σε 2,4 δευτερόπλεπτα. Το βάρος του είναι 90 κιλά με τις εύκολα αφαιρούμενες μπαταρίες, οι οποίες φορτίζουν σε οποιαδήποτε οικιακή πρίζα , να ζυγίζουν λιγότερα από 5 κιλά.

Στα φρένα συναντάμε ένα δισκόφρενο μπροστά διαμέτρου 220mm με τετρέμβολη δαγκάνα και έναν ακόμη πίσω 190mm με δαγκάνα ενός εμβόλου. Το i300 διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

zapp i300 3

Με ανεστραμμένο πιρούνι και κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ, το οποίο εδράζεται σε ένα πολύ όμορφο μονόμπρατσο και αφήνει την πολύ όμορφης σχεδίασης ζάντα, το i300 «υπόσχεται» άνεση στην καθημερινή μετακίνηση. Η τελική μετάδοση επιτυγχάνεται με οδοντωτό ιμάντα.

zapp i300 4

Η μίνιμαλ σχεδίαση είναι αυτή που αρχικά κεντρίζει το ενδιαφέρον. Τα πλαστικά μέρη ένα ελάχιστα, ενώ το πλαίσιο στο πίσω μέρος είναι εκτεθειμένο. Αυτό σημαίνει πως το i300 δεν διαθέτει αποθηκευτικές ικανότητες για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης.

zapp i300 5

Τα φωτιστικά σώματα είναι Led, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι στην ουσία μια TFT οθόνη που περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον αναβάτη, που κάθεται σε μια λεπτή σέλα, που δεν δείχνει ικανή να φιλοξενήσει και δεύτερο άτομο, για το οποίος δεν έχουν προβλεφθεί ούτε μαρσπιέ. Τουλάχιστον το «πάτωμα» είναι επίπεδο, οπότε εκτός από τα πόδια του αναβάτη μπορεί να «φιλοξενήσει» αντικείμενο που μεταφέρει κάποιος στην καθημερινότητά του.

zapp i300 6

Η τιμή του είναι 5.850 ευρώ, ενώ υπάρχει στην ιστοσελίδα της εταιρείας, που έχει έδρα το Norfolk, μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ, που μπορεί να κάνει το δικό σας i300 μοναδικό.

Η Suzuki θα παρουσιάσει το SV650X-TER, στην έκθεση της Βερόνα. Μια περιορισμένη έκδοση στην οποία έχουν προσαρμοστεί after market αξεσουάρ και κάνουν την εμφάνισή του ακόμη πιο ιδιαίτερη
Αφού το θαυμάσαμε στην EICMA, η ειδική έκδοση του CB 1000R + θα παρουσιαστεί στην Motor Bike Expo και ταυτόχρονα θα αρχίσει η πώλησή της
Στις 24 Ιανουαρίου ο οίκος Bonhams θα δημοπρατήσει μερικές σπάνιες μοτοσυκλέτες για συλλέκτες με «βαθιές τσέπες»
Ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες δεν θα ανταγωνίζονται μόνο στο MotoGP με την κατηγορία MotoE να κάνει ντεμπούτο στο φετινό Πρωτάθλημα