Νεα Μοντελα

Kawasaki 2019: Με 4 ακόμη μοντέλα στην EICMA

Πολλά και ενδιαφέροντα από τους Ιάπωνες θα δούμε στο Μιλάνο


17.10.2018

Η Kawasaki είναι από τις πλέον δραστήριες κατασκευάστριες, με πολλά νέα μοντέλα ήδη να έχουν παρουσιαστεί. Και η συνέχεια αναμένεται εξίσου ενδιαφέρουσα

Στο Αμερικάνικο site της Kawasaki στις αρχές του μήνα υπήρχαν 10 καλυμμένες μοτοσυκλέτες. Τώρα οι 6 από αυτές αποκαλύφθηκαν. Πρόκειται για το ανανεωμένα Ninja ZX-10R και Ninja ZX-10RR και τα H2, H2R και H2 Carbon καθώς και τα ολοκαίνουργιο Ninja ZX-6R. Σε αυτά προσθέστε και τα Ninja 125 και Ζ 125 που παρουσιάστηκαν στην Κολωνία.
Οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι δίνουν μεγάλες πιθανότητες στην παρουσίαση ενός Ζ400 με τον κινητήρα και το πλαίσιο του Ninja 400. Επίσης προβλέπουν την ανανέωση του Versys 1000 και αυτά τα δύο είναι σχεδόν δεδομένο πως θα τα δούμε στην EICMA.

Τίποτα δεν είναι σίγουρο για τα άλλα δύο νέα μοντέλα. Οι πιθανότητες να παρουσιαστεί ένα ρετρό W800, με νέο δικύλινδρο υγρόψυκτό κινητήρα σε δύο εκδόσεις, roadster και scrambler (όπως το W2TT του 1968), συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Young Machine.

Σε ρετρό ύφος και το επόμενο σενάριο. Για πρώτη φορά διαβάζουμε πως η εταιρεία του Akashi θέλει να «δυναμώσει» την παρουσία της στην κατηγορία με ένα μοντέλο που θα προκαλέσει εντύπωση. Ένα Z400RS με τον κινητήρα του Ninja 400 και σχεδίαση ίδια με αυτή του Z900RS είναι μια μοτοσυκλέτα που σίγουρα θα αποτελέσει έκπληξη αν παρουσιαστεί τελικά.

Ένα ακόμη νέο μοντέλο εικάζεται πως θα είναι ένα on off, με ψηλό φτερό και κινητήρα 125 κ.εκ., που θα προέρχεται από το Z και το Ninja 125. Το KLX 125 αν παρουσιαστεί θα καταστήσει την γκάμα της Kawasaki στις μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες ως την πληρέστερη.

Τέλος είναι πιθανό να δούμε μια ακόμη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου sport touring H2 SX με πιο «ακριβό» εξοπλισμό, όπως ημιενεργητικές αναρτήσεις και αναβαθμισμένο πακέτο ηλεκτρονικών.

Η ναυαρχίδα της οικογένειας Panigale, η V4, η πρώτη μοτοσικλέτα παραγωγής της Ducati με τετρακύλινδρο κινητήρα, σε μόλις δώδεκα μήνες έχει πουλήσει 6.100 μονάδες σε ολόκληρο τον κόσμο
Η Βρετανική εταιρεία μέσω του κορυφαίου της café racer, Thruxton R, παρουσίασε την νέα σειρά μοντέλων της TFC (Triumph Factory Custom)
Το νέο Moto Guzzi V85 TT έρχεται στις παγκόσμιες αγορές, μεταξύ των πρώτων στην Βόρεια Αμερική όπου είναι ήδη δυνατή η κράτηση, με παράδοση προγραμματισμένη για το Μάιο
Η Triumph Factory Custom σειρά είναι γεγονός και στην παρουσίαση αυτής, η Βρετανική εταιρεία παρουσίασε το εκπληκτικό νέο Rocket III