Νεα Μοντελα

KTM LC4 690 Enduro R: Αναγέννηση

Τα LC4 ξανάρχονται!


24.09.2018

Με νέα καθαρόαιμη off road εμφάνιση και με ολοκαίνουργια χαρακτηριστικά η KTM συνεχίζει την δυναστεία των μονοκύλινδρων μοντέλων της

Η αλήθεια είναι πως η KTM είναι από τις ελάχιστες εταιρείες – αν όχι η μόνη – που ασχολείται με μονοκύλινδρα μεσαίου κυβισμού enduro και supermoto μοντέλα καθημερινής χρήσης. Μοτοσυκλέτες με μεγάλο εύρος χρήσης. Από πίστα μέχρι καθημερινή μετακίνηση.

Είναι επίσης γνωστό πως μια μεγάλη μερίδα των φανατικών της μάρκας έχει γαλουχηθεί με τα μοντέλα LC4. Το μεγάλο «μπαμ» έγινε με τα 640 (endurο - supermoto και Duke) και συνεχίστηκε με τα 690. Τα τελευταία χρόνια μόνο το Duke συνέχιζε να υπάρχει στη γκάμα των αυστριακών, αλλά από τα μέσα του 2018 μαθαίναμε και βλέπαμε πως έρχεται η επόμενη γενιά enduro και supermoto.

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες που απ’ ότι φαίνεται αποτελούν επίσημο πληροφοριακό υλικό του KTM LC4 690 Enduro R. Όπως βλέπετε ψηλά στην εικόνα ξεκαθαρίζεται πως το νέο μοντέλο αποτελεί μια εντελώς καινούργια μοτοσυκλέτα, σχεδιασμένη και εξελιγμένη από το μηδέν.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση γίνεται άμεσα αντιληπτό πως το μοντέλο μοιάζει πολύ με τα «καθαρόαιμα» EXC «αδέλφια» του. Το στοιχείο όμως που παραμένει ίδιο είναι πως το ρεζερβουάρ είναι πίσω και όχι ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη, γεγονός που σίγουρα ενισχύει την καλύτερη κατανομή βάρους και την ευχέρεια του αναβάτη να μετατοπίζεται πιο εύκολα πάνω στη μοτοσυκλέτα και να έχει καλύτερο χειρισμό αυτής.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα και είναι εντελώς νέο. Όπως άλλωστε και ο κινητήρας για τον οποίο αναγράφεται πως έχει περισσότερη δύναμη και λιγότερους κραδασμούς.

Ο εξοπλισμός του είναι κορυφαίος. Με αναρτήσεις της WP μοντέλο Xplor με διαδρομή 250mm, καλύτερα φρένα που διαθέτουν cornering ABS και offroad ABS, traction control με νέες εξελιγμένες off road ρυθμίσεις, quickshifter + για πιο γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων και επιλογή χαρτών street και off road οδήγησης που επιλέγονται από κουμπί στο τιμόνι.

Η διάθεση του στην αγορά θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2019, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα παρουσιαστεί στην Intermot στις αρχές Οκτωβρίου ή στην EICMA στα μέσα Νοεμβρίου.

Όταν είσαι παθιασμένος με τις μοτοσυκλέτες ονειρεύεσαι να φτιάξεις την δική σου συλλογή. Υπάρχει ένα μέρος στην Alabama των H.Π.Α. που με 15 δολάρια μπορείς να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα. Τουλάχιστον για μία ώρα…
Ο πρώην αναβάτης GP, Loris Reggiani, κατασκευάζει πλέον ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες με το Thundervolt NK-E, να είναι το πρώτο του μοντέλο
Μετά από μια λαμπρή καριέρα στο MotoGP, ο Dani Pedrosa αποχώρησε το 2018. Προς τιμήν του, η Deus Ex Machina κλήθηκε να κατασκευάσει μια custom μοτοσυκλέτα για Ισπανό αναβάτη
Η έκδοση Trophy είναι περιορισμένης παραγωγής κατασκευασμένη από την Suzuki Γαλλίας