Νεα Μοντελα

BMW 2019: Νέος ισχυρότερος boxer και ανανεωμένο R1250GS (Video)

Αλλάζουν όλα τα R


14.09.2018

Mε την εμφάνιση ενός βίντεο στο διαδίκτυο, το οποίο πιθανότατα απεικονίζει τη λειτουργία του νέου κινητήρα με τεχνολογία "Shift Cam", είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Boxer αλλάζει

BMW 1250 Boxer Shiftcam 3
Φημολογείται ότι ο νέος κινητήρας Boxer της BMW θα διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων, αλλά έως τώρα δεν υπήρχε κάτι που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο.

Το σύστημα στοχεύει να προσφέρει την καλύτερη επιτάχυνση και ταυτόχρονα μεγαλύτερη ισχύ, διατηρώντας παράλληλα την ομαλή παροχή δύναμης και μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου καθώς και τις εκπομπές καυσαερίων για να ανταποκριθούν στις αυστηρές προδιαγραφές Euro 5.

BMW 1250 Boxer Shiftcam 1

Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, το σύστημα BMW Shift Cam είναι απλό, χρησιμοποιώντας έναν εκκεντροφόρο εισαγωγής με ένα ζεύγος εκκέντρων.
Σε χαμηλά φορτία κινητήρα (χαμηλότερες στροφές ανά λεπτό), το σύστημα εξασφαλίζει μικρό βύθισμα και ομαλό χρονισμό Αντίθετα, σε υψηλά φορτία κινητήρα (υψηλότερες στροφές ανά λεπτό), το βύθισμα είναι μαγαλύτερο και ο χρονισμός πιο άγριος εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ισχύ.

Ο νέος Boxer θα παράγει 136 ίππους και 143 Nm ροπής, από 125 ίππους και 125 Nm του υπάρχοντος κινητήρα.

Εκτός από το πώς λειτουργεί ο καινούργιος κινητήρας, το βίντεο αποκάλυψε επίσης πως θα φαίνεται το 2019 BMW R 1250 GS.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, ο νέος κινητήρας μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει ολόκληρη τη σειρά μοντέλων με αυτόν τον κινητήραr. Το R 1250 GS και τα νέα μοντέλα πιθανότατα θα να κάνουν την πρώτη επίσημη εμφάνισή τους στο Intermot, σε λίγες εβδομάδες.

 

Η Βρετανική εταιρεία μέσω του κορυφαίου της café racer, Thruxton R, παρουσίασε την νέα σειρά μοντέλων της TFC (Triumph Factory Custom)
Το νέο Moto Guzzi V85 TT έρχεται στις παγκόσμιες αγορές, μεταξύ των πρώτων στην Βόρεια Αμερική όπου είναι ήδη δυνατή η κράτηση, με παράδοση προγραμματισμένη για το Μάιο
Η Triumph Factory Custom σειρά είναι γεγονός και στην παρουσίαση αυτής, η Βρετανική εταιρεία παρουσίασε το εκπληκτικό νέο Rocket III
Με ένα διαφημιστικό video με τίτλο “The world’s favourite Indian” η Bajaj παρουσίασε στην Ινδία το ανανεωμένο Dominar 400