Νεα Μοντελα

BMW 2019: Νέος ισχυρότερος boxer και ανανεωμένο R1250GS (Video)

Αλλάζουν όλα τα R


14.09.2018

Mε την εμφάνιση ενός βίντεο στο διαδίκτυο, το οποίο πιθανότατα απεικονίζει τη λειτουργία του νέου κινητήρα με τεχνολογία "Shift Cam", είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Boxer αλλάζει

BMW 1250 Boxer Shiftcam 3
Φημολογείται ότι ο νέος κινητήρας Boxer της BMW θα διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων, αλλά έως τώρα δεν υπήρχε κάτι που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο.

Το σύστημα στοχεύει να προσφέρει την καλύτερη επιτάχυνση και ταυτόχρονα μεγαλύτερη ισχύ, διατηρώντας παράλληλα την ομαλή παροχή δύναμης και μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου καθώς και τις εκπομπές καυσαερίων για να ανταποκριθούν στις αυστηρές προδιαγραφές Euro 5.

BMW 1250 Boxer Shiftcam 1

Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, το σύστημα BMW Shift Cam είναι απλό, χρησιμοποιώντας έναν εκκεντροφόρο εισαγωγής με ένα ζεύγος εκκέντρων.
Σε χαμηλά φορτία κινητήρα (χαμηλότερες στροφές ανά λεπτό), το σύστημα εξασφαλίζει μικρό βύθισμα και ομαλό χρονισμό Αντίθετα, σε υψηλά φορτία κινητήρα (υψηλότερες στροφές ανά λεπτό), το βύθισμα είναι μαγαλύτερο και ο χρονισμός πιο άγριος εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ισχύ.

Ο νέος Boxer θα παράγει 136 ίππους και 143 Nm ροπής, από 125 ίππους και 125 Nm του υπάρχοντος κινητήρα.

Εκτός από το πώς λειτουργεί ο καινούργιος κινητήρας, το βίντεο αποκάλυψε επίσης πως θα φαίνεται το 2019 BMW R 1250 GS.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, ο νέος κινητήρας μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει ολόκληρη τη σειρά μοντέλων με αυτόν τον κινητήραr. Το R 1250 GS και τα νέα μοντέλα πιθανότατα θα να κάνουν την πρώτη επίσημη εμφάνισή τους στο Intermot, σε λίγες εβδομάδες.

 

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος «βρέχει» νέα μοντέλα στην έκθεση του Μιλάνου 
Η Benelli παρουσίασε το νέο 302S, ένα από το πιο ενδιαφέροντα μοντέλα για την ελληνική αγορά
Με ένα video η Akrapovic μας «περιγράφει» με τον καλύτερο τρόπο την σχεδίαση, κατασκευή και εφαρμογή ενός συστήματος εξάτμισης για τον «πύραυλο» του Borgo Panigale
Η κορυφαία της σειράς Gold Wing ‘Tour’ με Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη (Dual Clutch Transmission), θα διατίθεται με μία νέα ‘Pearl Hawkseye Blue’