Νεα Μοντελα

Η Honda κατοχυρώνει και άλλη ευρεσιτεχνία για τρίτροχη μοτοσυκλέτα

Έρχεται η απάντηση στο Niken;


10.09.2018

Φαίνεται πώς οι Ιάπωνες σήκωσαν το γάντι που τους πέταξε η Yamaha και δείχνουν έτοιμοι να απαντήσουν με τη δική τους τρίτροχη μοτοσυκλέτα

 Honda NEOWING 01

Για χρόνια τώρα, η Honda περιπλανιέται γύρω από την ιδέα να κατασκευαστεί μία τρίτροχη μοτοσυκλέτα. Έχουμε δει να κατοχυρώνει διάφορες ευρεσιτεχνίες στο παρελθόν, όπως την τρίτροχη NC750 και άλλα πιο ριζοσπαστικά concept όπως το NeoWing.

Έτσι, δεν υπάρχει αμφιβολία πως στο εργοστάσιο της Honda στο Hamamatsu αφιερώνονται αρκετοί πόροι στο τμήμα R & D (Research and Development), ώστε να αναπτυχθεί ένα μπροστινό σύστημα για μία τρίτροχη μοτοσυκλέτα. Σίγουρα στόχος της είναι να ανταγωνιστεί τα μοντέλα Tricity και Niken της Yamaha. Ας μην ξεχνάμε πως οι τελευταίοι έχουν πάρει πολύ σοβαρά την συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς ανακοίνωσαν πώς έρχονται και άλλες παρόμοιες μοτοσυκλέτες στο εγγύς μέλλον.

Honda tilting trike

Το νέο σύστημα που κατοχύρωσε η Honda δείχνει να είναι αρκετά διαφορετικό από τις προηγούμενες τις προσπάθειες. Έχει μια αρκετά πολύπλοκη λειτουργία όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα. Το αρθρωτό σύστημα που βρίσκεται στην κορυφή του, συνδέεται με πολλαπλούς συνδέσμους με τους τροχούς, ενώ η ανάρτηση αποτελείται από ένα αμορτισέρ σε κάθε έναν από αυτούς. Κλασικό πιρούνι δεν υπάρχει ενώ τα φρένα βρίσκονται στο εσωτερικό μέρος των τροχών.

Ολόκληρο το σύστημα μοιάζει επίσης εξαιρετικά βαρύ και ογκώδης. Το σίγουρο είναι πως είναι κατά πολύ διαφορετικό από όλα όσα έχουμε δει ως τώρα. Είναι σχεδόν σίγουρο πως λόγω της ιδιόμορφης κατασκευής του θα είναι τοποθετημένο αρκετά μπροστά αυξάνοντας το το μεταξόνιο της μοτοσυκλέτας.

Η Honda δείχνει να ενδιαφέρεται σοβαρά για την κατηγορία των τρίτροχων μοτοσυκλετών, όμως όταν και αν μπει σε αυτή θα το κάνει με πρωτότυπο τρόπο και δεν θα ακολουθήσει άλλους κατασκευαστές. Ίσως να πρόκειται για κάτι που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και αυτό που θα βλεπουμε τελικά να έχει ελάχιστη σχέση με το τελικό.

Ας κάνουμε υπομονή γιατί λογικά η απάντηση αυτή δεν αργήσει να παρουσιαστεί από τους Ιάπωνες.

 

Η Βρετανική εταιρεία μέσω του κορυφαίου της café racer, Thruxton R, παρουσίασε την νέα σειρά μοντέλων της TFC (Triumph Factory Custom)
Το νέο Moto Guzzi V85 TT έρχεται στις παγκόσμιες αγορές, μεταξύ των πρώτων στην Βόρεια Αμερική όπου είναι ήδη δυνατή η κράτηση, με παράδοση προγραμματισμένη για το Μάιο
Η Triumph Factory Custom σειρά είναι γεγονός και στην παρουσίαση αυτής, η Βρετανική εταιρεία παρουσίασε το εκπληκτικό νέο Rocket III
Με ένα διαφημιστικό video με τίτλο “The world’s favourite Indian” η Bajaj παρουσίασε στην Ινδία το ανανεωμένο Dominar 400