Νεα Μοντελα

Τ12 Massimo: Το «όνειρο» των 980.000 δολαρίων (Video)

Η μοτοσυκλέτα που εμπνεύστηκε ο Tamburini


02.05.2018

Η επιρροή του Massimo Tamburini στη μοτοσυκλέτα είναι δυσθεώρητη. Αρκεί μια ματιά στην Ducati 916 και την MV Agusta F4 για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του Ιταλού που αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτό που λάτρευε

Μια τέτοια προσωπικότητα ήταν δύσκολο να περιοριστεί σε κανονισμούς και κατευθυντήριες γραμμές. Αφού λοιπόν παρέδωσε στην ιστορία πραγματικά έργα τέχνης, προς το τέλος της ζωής του δημιούργησε την υπέρτατη μοτοσυκλέτα γι αυτόν. Χωρίς νομικοούς, οικονομικούς και κάθε είδους περιορισμούς. Το αποτέλεσμα ήταν το εκπληκτικό T12 Massimo.

T12 Massimo 3

Το Τ12 Massimo μια εξαιρετικά περιορισμένη μοτοσυκλέτα παραγωγής παρουσιάστηκε στην έκθεση “Top Marques” του Μονακό. Εκεί λοιπόν δίπλα στα χειροποίητα supercars, ο Andrea Tamburini, γιος του Massimo παρουσίασε την έμπνευση του πατέρα του. Την μοτοσυκλέτα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων!

T12 Massimo 7

Ο Tamburini πέθανε δυστυχώς τον Απρίλιο του 2014 και το project ανέλαβε να το υλοποιήσει ο γιος του. To T12 παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο το 2016. Δυο χρόνια αργότερα η παραγωγή των πρώτων μονάδων έχει ξεκινήσει. Η υπερμοτοσυκλέτα βασίζεται στον κινητήρα της BMW S1000RR, με προδιαγραφές World SBK, αποδίδοντας 230 ίππους. Το πλαίσιο είναι υβριδικό αποτελούμενο από χωροδικτύωμα κατασκευασμένο από ατσάλι σωλήνες στρογγυλής διατομής και πλάκες μαγνησίου. Το θηριώδες ψαλίδι είναι μονόμπρατσο και αυτό από μαγνήσιο.

T12 Massimo 5

Τίποτα δεν χαλάει την αρμονία του συνόλου, αφού η εξάτμιση τιτανίου της Arrow, βρίσκεται κρυμμένη μέσα στο φέρινγκ από carbon fiber και το μόνο που φαίνεται είναι μια μικρή τριγωνική απόληξη στο πλάι.

T12 Massimo 2

Τα φρένα και τις αναρτήσεις του Τ12 τα συναντάμε μόνο σε μοτοσυκλέτες MotoGP. Πρόκειται για τετραπίστονες moboblock της Brembo και για ανεστραμμένο πιρούνι και αμορτισέρ της Ohlins. Οι ζάντες είναι και αυτές από σφυρήλατο μαγνήσιο προερχόμενες από την Marchesini με ελαστικά slick από την Pirelli.

T12 Massimo 9

Όλα τα παραπάνω κάνουν το T12 Massimo ένα υπερόπλο στην πίστα. Και πώς να μην συμβαίνει αυτό όταν το βάρος της, χωρίς υγρά είναι 154 κιλά.

 

O Πέτρος Χατζηροδέλης aka JigSaw customs έχει αναλάβει ένα νέο project για λογαριασμό της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ducati  
Στην «πατρίδα» των νέων Jawa με τον δικύλινδρο κινητήρα των 293 κ.εκ. άρχισαν οι δοκιμές των νέων μοντέλων
Η TVS είναι η εταιρεία που συνεργάζεται η BMW στα G310R και G310GS και ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στην Ινδία που κατασκευάζει μοτοσυκλέτες και scooter για την ασιατική αγορά
Η BMW επιβεβαίωσε πως ο κινητήρας που χρησιμοποιείται στο custom της works zon’s, Departed, αποτελεί μια αυθεντική πρωτότυπη μονάδα του εργοστασίου, που θα χρησιμοποιηθεί σε νέα μοντέλα cruiser