Σε δημοπρασία το Monkey του John Lennon

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοπρατείται μια μοτοσυκλέτα που άνηκε στον ηγέτη των Beatles


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  05.01.2018

Το Honda Monkey του John Lennon αναμένεται να πωληθεί πάνω από 30.000 λίρες σε δημοπρασία που θα γίνει τον Μάρτιο

Το Honda Z50A K1 “Short Tail” άνηκε τον Lennon από το 1969 έως το 1971, ο οποίος το χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του στο εξοχικό του σπίτι.
Το 1971 όταν μετακόμισε στη Νέα Υορκη, το πούλησε στον Henry Graham, ο οποίος με τη σειρά του τον ίδιο χρόνο το πούλησε στον σημερινό ιδιοκτήτη του, John Harington την ίδια χρονιά.

Τα τελευταία 47 χρόνια ο Harington εκθέτει την μικρή μοτοσυκλέτα σε διάφορες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με Βρετανικό υπουργείο μεταφορών το Monkey δεν έχει περάσει από τον ετήσιο έλεγχο ασφαλείας που περνάνε τα οχήματα στη Μ. Βρετανία, κάτι το οποίο έγινε για τελευταία φορά το 2013. Το δίκυκλο του αδικοχαμένου Lennon δεν χρησιμοποιείται καθόλου τα τελευταία χρόνια. Τα διανυθέντα χιλιόμετρα είναι μόλις 2.360.

Lennon Monkey 2

To Monkey θα δημοπρατηθεί στο Μουσείο Μοτοσυκλέτας τον Μάρτιο. Είναι σχεδόν όπως βγήκε από το εργοστάσιο και διαθέτει εκτεταμένο ιστορικό service καθώς και το βιβλίο του κατασκευαστή.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την δημοπράτηση (H & H Classics) έχει επισημάνει το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για την μοτοσυκλέτα λόγω της προέλευσης της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοπρατείται μια μοτοσυκλέτα που άνηκε στον ηγέτη των Beatles. Το 2008 ένα Honda Monkey 160Ζ, την οποία είχε στην κατοχή του και ο Ringo Star, πουλήθηκε για 30.000 λίρες ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις που ανέφεραν πως η πώληση της θα φτάσει στις 8.000 λίρες.

Όταν ο κατασκευαστής με την μεγαλύτερη επιρροή στο μοτοσυκλετιστικό γίγνεσθαι αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σημαίνει πως τα πράγματα αλλάζουν
H θυγατρική της Honda στην Κίνα, Wuyang Honda Motor, παρουσίασε ένα όμορφο scrambler με κινητήρα 184 κ.εκ. και εκλεπτυσμένη ρετρό εμφάνιση
Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά, όταν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα αλλά και οι μοτοσυκλέτες και ταυτόχρονα θέλεις να προκαλείς, τότε δίνεις την παραγγελία γι αυτό
Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.