Σε δημοπρασία το Monkey του John Lennon

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοπρατείται μια μοτοσυκλέτα που άνηκε στον ηγέτη των Beatles


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  05.01.2018

Το Honda Monkey του John Lennon αναμένεται να πωληθεί πάνω από 30.000 λίρες σε δημοπρασία που θα γίνει τον Μάρτιο

Το Honda Z50A K1 “Short Tail” άνηκε τον Lennon από το 1969 έως το 1971, ο οποίος το χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του στο εξοχικό του σπίτι.
Το 1971 όταν μετακόμισε στη Νέα Υορκη, το πούλησε στον Henry Graham, ο οποίος με τη σειρά του τον ίδιο χρόνο το πούλησε στον σημερινό ιδιοκτήτη του, John Harington την ίδια χρονιά.

Τα τελευταία 47 χρόνια ο Harington εκθέτει την μικρή μοτοσυκλέτα σε διάφορες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με Βρετανικό υπουργείο μεταφορών το Monkey δεν έχει περάσει από τον ετήσιο έλεγχο ασφαλείας που περνάνε τα οχήματα στη Μ. Βρετανία, κάτι το οποίο έγινε για τελευταία φορά το 2013. Το δίκυκλο του αδικοχαμένου Lennon δεν χρησιμοποιείται καθόλου τα τελευταία χρόνια. Τα διανυθέντα χιλιόμετρα είναι μόλις 2.360.

Lennon Monkey 2

To Monkey θα δημοπρατηθεί στο Μουσείο Μοτοσυκλέτας τον Μάρτιο. Είναι σχεδόν όπως βγήκε από το εργοστάσιο και διαθέτει εκτεταμένο ιστορικό service καθώς και το βιβλίο του κατασκευαστή.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την δημοπράτηση (H & H Classics) έχει επισημάνει το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για την μοτοσυκλέτα λόγω της προέλευσης της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοπρατείται μια μοτοσυκλέτα που άνηκε στον ηγέτη των Beatles. Το 2008 ένα Honda Monkey 160Ζ, την οποία είχε στην κατοχή του και ο Ringo Star, πουλήθηκε για 30.000 λίρες ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις που ανέφεραν πως η πώληση της θα φτάσει στις 8.000 λίρες.

Όταν είσαι παθιασμένος με τις μοτοσυκλέτες ονειρεύεσαι να φτιάξεις την δική σου συλλογή. Υπάρχει ένα μέρος στην Alabama των H.Π.Α. που με 15 δολάρια μπορείς να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα. Τουλάχιστον για μία ώρα…
Ο πρώην αναβάτης GP, Loris Reggiani, κατασκευάζει πλέον ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες με το Thundervolt NK-E, να είναι το πρώτο του μοντέλο
Μετά από μια λαμπρή καριέρα στο MotoGP, ο Dani Pedrosa αποχώρησε το 2018. Προς τιμήν του, η Deus Ex Machina κλήθηκε να κατασκευάσει μια custom μοτοσυκλέτα για Ισπανό αναβάτη
Η έκδοση Trophy είναι περιορισμένης παραγωγής κατασκευασμένη από την Suzuki Γαλλίας