Νέα τεχνολογία στις μπαταρίες που τριπλασιάζει την αυτονομία!

Μια ομάδα χημεία από Πανεπιστήμιο του Καναδά ίσως να βρήκε τη λύση


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  05.01.2018

Με την προσθήκη νανοστοιχείου διοξείδιο του μαγγανίου σε μια μπαταρία λιθίου θείου θα μπορούσε να τριπλασιάστει την αυτονομία των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών

Μια ομάδα χημείας του Πανεπιστημίου Waterloo του Καναδά, προχώρησε σε μια ανακάλυψη η οποία θα μπορούσε να αλλάξει τα όσα ισχύουν σήμερα για τα ηλεκτρικά οχήματα και να τριπλασιάσει την αυτονομία τους, με μια μπαταρία ίδιου βάρους.

Η νέα τεχνολογία θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου και θα μπορούσε να δώσει τεράστια ώθηση στην κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, αφαιρώντας την ανησυχία που έχουν οι περισσότεροι δυνητικοί αγοραστές. 

Battery new tech 4

Η μελέτη αποκάλυψε ότι η επιφάνεια του νανοσφαιριδίου διοξειδίου του μαγγανίου ουσιαστικά μετατρέπει την κάθοδο θείου μιας μπαταρίας Li-S σε μια κάθοδο υψηλής απόδοσης που μπορεί να επαναφορτίσει περισσότερες από 2.000 φορές. Οι κάθοδοι και οι άνοδοι είναι τα δύο ηλεκτρόδια σε μια μπαταρία, τα οποία διαχωρίζονται από ένα διάλυμα ηλεκτρολύτη. Το θείο, το οποίο υπάρχει άφθονο, είναι σχετικά ελαφρύ και πολύ φθηνό υλικό μπαταρίας, ιστορικά δεν λειτούργησε ως υλικό καθόδου διότι διαλύεται στο διάλυμα ηλεκτρολύτη καθώς εκφορτίζεται η μπαταρία.

Battery new tech 3

Το πανεπιστήμιο ανέφερε ότι η προηγούμενη έρευνα της επικεφαλής της ομάδας Linda Nazar διαπίστωσε ότι το μεταλλικό οξείδιο του τιτανίου θα μπορούσε να λειτουργήσει για τη σταθεροποίηση του θείου, αλλά η έρευνα που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα δείχνει ότι τα νανοσωματίδια διοξειδίου του μαγγανίου λειτουργούν ακόμη καλύτερα. Η χημική αντίδραση που σταθεροποιεί το θείο είναι παρόμοια με μια χημική διαδικασία που ανακαλύφθηκε το 1845 κατά τη χρυσή εποχή της γερμανικής χημείας θείου.

Battery new tech 5

"Πολύ λίγοι ερευνητές μελετούν ή ακόμα και διδάσκουν τη χημεία του θείου", δήλωσε η Nazar. "Είναι ειρωνικό ότι έπρεπε να κοιτάξουμε πολύ πίσω στην ιστορία για να καταλάβουμε κάτι που μπορεί να αλλάξει ριζικά το μέλλον μας".

Πηγή: Ride Apart

Όταν ο κατασκευαστής με την μεγαλύτερη επιρροή στο μοτοσυκλετιστικό γίγνεσθαι αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σημαίνει πως τα πράγματα αλλάζουν
H θυγατρική της Honda στην Κίνα, Wuyang Honda Motor, παρουσίασε ένα όμορφο scrambler με κινητήρα 184 κ.εκ. και εκλεπτυσμένη ρετρό εμφάνιση
Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά, όταν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα αλλά και οι μοτοσυκλέτες και ταυτόχρονα θέλεις να προκαλείς, τότε δίνεις την παραγγελία γι αυτό
Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.