Πέθανε ο σκηνοθέτης του On Any Sunday, Bruce Brown

Σε ηλικία ογδόντα ετών


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  14.12.2017

Ο Bruce Brown, ο σκηνοθέτης και δημιουργός της θρυλικής ταινίας On Any Sunday, απεβίωσε την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου

Η εικονική ταινία του Brown, που κυκλοφόρησε το 1971 που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος έβλεπε τη μοτοσυκλέτα και τους αναβάτες τους. Σε μια περίοδο που ο όρος μοτοσυκλέτα και αναβάτης, συνδεόταν αυτόματα στο μυαλό του κόσμο σε αλητεία, ληστείες και τίποτα παραπάνω, αποτέλεσε την πρώτη ταινία που «έσπασε» τις καθιερωμένες απόψεις. Παρουσίασε στον κόσμο την μοτοσυκλέτα από μια άλλη οπτική.

«Νομίζω πώς πολλοί άνθρωποι άλλαξαν την άποψη που είχαν για τους μοτοσυκλετιστές αφού παρακολούθησαν την ταινία μου», δήλωσε ο Brown για την ταινία, που ήταν υποψήφια για Όσκαρ το 1972 στην κατηγορία ντοκιμαντέρ.

 

On Any Sunday 5

Το ντοκιμαντέρ περιείχε σκηνές από όλων των ειδών των αγώνων μοτοσυκλέτας της εποχής. Όπως επίσης την αξέχαστη σκηνή «κλεισίματος», όπου ο λάτρης της μοτοσυκλέτας και ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς Steve McQueen οδήγούσε με τον θρύλο των αγώνων off-road Malcolm Smith, σε μια παραλία στις όχθες του Ειρηνικού Ωκεανού.

«Η επιρροή του Bruce Brown για το χώρο της μοτοσυκλέτας στη δεκαετία του 1970 ήταν βαθύτατη», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αμερικανικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Rob Dingman

 

On Any Sunday 2

«Το On Any Sunday υπογράμμισε το πόσο ταλέντο απαιτείται ώστε να συμμετάσχει κάποιος σε αγώνες και έδειξε στον κόσμο τη χαρά που μπορεί να αποκομίσει κάποιος οδηγόντας μια μοτοσυκλέτα».

Ο Bruce Brown ήταν ένας από τους ανθρώπους που άλλαξαν την οπτική του κόσμου για την μοτοσυκλετά και για αυτό το λόγο του χρωστάμε πολλά.

Όταν ο κατασκευαστής με την μεγαλύτερη επιρροή στο μοτοσυκλετιστικό γίγνεσθαι αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σημαίνει πως τα πράγματα αλλάζουν
H θυγατρική της Honda στην Κίνα, Wuyang Honda Motor, παρουσίασε ένα όμορφο scrambler με κινητήρα 184 κ.εκ. και εκλεπτυσμένη ρετρό εμφάνιση
Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά, όταν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα αλλά και οι μοτοσυκλέτες και ταυτόχρονα θέλεις να προκαλείς, τότε δίνεις την παραγγελία γι αυτό
Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.