Denzel Electric Café Race: Ηλεκτρικό café racer με 2.500€ (Video)

Ένας Ισπανός, ένας Ρώσος και ένας Κινέζος


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  07.12.2017

Η ηλεκτρική βιομηχανία δικύκλων ολοένα μεγαλώνει και πλέον δεν αποτελεί έκπληξη που στο «παιχνίδι» μπαίνουν νέοι «παίκτες»  άγνωστοι στον κόσμο της μοτοσυκλέτας

Πρόσφατα, ένας Ισπανός σχεδιαστής συνεργάστηκε με ένα κινεζικό εργοστάσιο και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι πανέμορφες retro café racer μοτοσυκλέτες που σε μεγάλο βαθμό επηρεάζονται από μοντέλα της Honda του παρελθόντος.

Denzel ECR 5

Ο σχεδιαστής Pablo Baranoff, με έδρα τη Βαρκελώνη, είναι αυτοδίδακτος καλλιτέχνης  και ο Ρώσος Alex Guliyants είναι διευθυντής της κινεζικής εταιρείας East Gem, πιο γνωστή ως Denzel. Ο Baranoff διαθέτει πλούσια εμπειρία στη σχεδίαση ηλεκτρικών ποδηλάτων, ενώ το εργοστάσιο που διευθύνει ο Guliyants έχει την τεχνογνωσία και τις υποδομές να παράγει ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Η ιδέα πίσω από αυτήν τη συνεργασία προβλέπει τη δημιουργία όμορφων, αξιόπιστων και ταυτόχρονα προσιτών μοντέλων .

Denzel ECR 11

Όπως δείχνουν τα πρώτα σχέδια, τα πλάνα και των δύο βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, αν και ο Baranoff παραδέχεται πως δεν έχει εμπειρία στον σχεδιασμό μοτοσυκλετών και δεν έχει ασχοληθεί με την custom σκηνή. Παρ’ όλα αυτά, αφιερώνοντας πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του και βλέποντας άπειρες custom μοτοσυκλέτες, δανείστηκε στοιχεία από αυτές για να δώσει στις δικές του δίτροχες ηλεκτρικές δημιουργίες την αισθητική από μοτοσυκλέτες του παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα φρόντισε να είναι σχεδιασμένες και χρηστικές για καθημερινή μετακίνηση.

Denzel ECR 2

Οι μοτοσυκλέτες είναι εφοδιασμένες με κινητήρες ισχύος 7500 W οι οποίοι τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου της Panasonic. Η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 97 χ.α.ώ. και η αυτονομία του τα 120 χλμ. Διαθέτουν χειριστήρια Kelly,  φρένα που φορτίζουν τις μπαταρίες,  σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, συναγερμό, μικρό χώρο αποσκευών, ζάντες 17 ιντσών, cruise control, αναλογικό στροφόμετρο και ταχύμετρο, οθόνη ενσωματωμένη στο ρεζερβουάρ που παρέχει πληροφορίες για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και ζυγίζει μόλις 75 κιλά!

Denzel ECR 8

Οι πωλήσεις αρχίζουν την 1/1/2018 και η τιμή της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 4.240€ δολάρια. Όμως έχετε την ευκαιρία προκαταβάλλοντας το 50% της αξίας της να την αποκτήσετε με 2.540 €. Η εγγύηση είναι πενταετής, ενώ το κόστος μεταφοράς βαραίνει τον αγοραστή.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο site της eastgem

Η ναυαρχίδα της οικογένειας Panigale, η V4, η πρώτη μοτοσικλέτα παραγωγής της Ducati με τετρακύλινδρο κινητήρα, σε μόλις δώδεκα μήνες έχει πουλήσει 6.100 μονάδες σε ολόκληρο τον κόσμο
Η Βρετανική εταιρεία μέσω του κορυφαίου της café racer, Thruxton R, παρουσίασε την νέα σειρά μοντέλων της TFC (Triumph Factory Custom)
Το νέο Moto Guzzi V85 TT έρχεται στις παγκόσμιες αγορές, μεταξύ των πρώτων στην Βόρεια Αμερική όπου είναι ήδη δυνατή η κράτηση, με παράδοση προγραμματισμένη για το Μάιο
Η Triumph Factory Custom σειρά είναι γεγονός και στην παρουσίαση αυτής, η Βρετανική εταιρεία παρουσίασε το εκπληκτικό νέο Rocket III