Νέες μοτοσυκλέτες από την Norton

Συνεργασία με ινδικό όμιλο και για τους Βρετανούς της ιστορικής μάρκας


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  16.11.2017

H Norton παρουσίασε τα σχέδια της για την κατασκευή ενός scrambler μοντέλου με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα


Ο νέος κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί σε δύο μοντέλα. Το ένα θα έχει τροχούς 18 ιντσών προσανατολισμένο για χρήση δρόμου και το δεύτερο με τροχούς 19 ιντσών για περισσότερο off road χρήση . Το πρώτο αναμένεται να λανσαριστεί στα τέλη του 2018.

Ο κινητήρας προέρχεται από την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε με την εξέλιξη του V4 των 1200 κ.εκ. και θα αποδίδει 100 περίπου ίππους.  Ενδέχεται να παρουσιαστεί και μια δεύτερη έκδοση του ίδιου κινητήρα στον οποίο θα χρησιμοποιηθεί υπερτροφοδότηση, θα αποδίδει 175 ίππους και θα χρησιμοποιηθεί σε μια sport μοτοσυκλέτα.

norton1

Οι ειδήσεις προήλθαν μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της Norton με το Kinetic Group. Οι νέες μοτοσυκλέτες θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του γκρουπ που βρίσκεται στην πόλη Pune της Ινδίας.

Οι μοτοσυκλέτες που θα κατασκευάζονται στην Ινδία θα διατίθενται στις αγορές της Ασίας, από τα τέλη του 2018. Όσες θα πωλούνται στην Μ. Βρετανία θα είναι χειροποίητες και θα συναρμολογούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανική εταιρεία μέσω του κορυφαίου της café racer, Thruxton R, παρουσίασε την νέα σειρά μοντέλων της TFC (Triumph Factory Custom)
Το νέο Moto Guzzi V85 TT έρχεται στις παγκόσμιες αγορές, μεταξύ των πρώτων στην Βόρεια Αμερική όπου είναι ήδη δυνατή η κράτηση, με παράδοση προγραμματισμένη για το Μάιο
Η Triumph Factory Custom σειρά είναι γεγονός και στην παρουσίαση αυτής, η Βρετανική εταιρεία παρουσίασε το εκπληκτικό νέο Rocket III
Με ένα διαφημιστικό video με τίτλο “The world’s favourite Indian” η Bajaj παρουσίασε στην Ινδία το ανανεωμένο Dominar 400