Νέες μοτοσυκλέτες από την Norton

Συνεργασία με ινδικό όμιλο και για τους Βρετανούς της ιστορικής μάρκας


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  16.11.2017

H Norton παρουσίασε τα σχέδια της για την κατασκευή ενός scrambler μοντέλου με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα


Ο νέος κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί σε δύο μοντέλα. Το ένα θα έχει τροχούς 18 ιντσών προσανατολισμένο για χρήση δρόμου και το δεύτερο με τροχούς 19 ιντσών για περισσότερο off road χρήση . Το πρώτο αναμένεται να λανσαριστεί στα τέλη του 2018.

Ο κινητήρας προέρχεται από την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε με την εξέλιξη του V4 των 1200 κ.εκ. και θα αποδίδει 100 περίπου ίππους.  Ενδέχεται να παρουσιαστεί και μια δεύτερη έκδοση του ίδιου κινητήρα στον οποίο θα χρησιμοποιηθεί υπερτροφοδότηση, θα αποδίδει 175 ίππους και θα χρησιμοποιηθεί σε μια sport μοτοσυκλέτα.

norton1

Οι ειδήσεις προήλθαν μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της Norton με το Kinetic Group. Οι νέες μοτοσυκλέτες θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του γκρουπ που βρίσκεται στην πόλη Pune της Ινδίας.

Οι μοτοσυκλέτες που θα κατασκευάζονται στην Ινδία θα διατίθενται στις αγορές της Ασίας, από τα τέλη του 2018. Όσες θα πωλούνται στην Μ. Βρετανία θα είναι χειροποίητες και θα συναρμολογούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

H θυγατρική της Honda στην Κίνα, Wuyang Honda Motor, παρουσίασε ένα όμορφο scrambler με κινητήρα 184 κ.εκ. και εκλεπτυσμένη ρετρό εμφάνιση
Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά, όταν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα αλλά και οι μοτοσυκλέτες και ταυτόχρονα θέλεις να προκαλείς, τότε δίνεις την παραγγελία γι αυτό
Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.
Αφού απέτυχε στην επίσημη παρουσίαση, ο Γάλλος ιδιοκτήτης της εταιρείας Ludovic Lazareth δημοσίευσε ένα βίντεο της μοτοσυκλέτας που πετάει σε δράση