Νεα Μοντελα

Yamaha YZ450F 2020: Συντονιστείτε με τη νίκη

Βελτιωμένο παντού


05.06.2019

Για το 2020, η ολοκαίνουργια YZ450F διαθέτει μικρότερο βάρος, μεγαλύτερη ισχύ και πιο άμεση απόκριση στο χειρισμό, οπότε είναι το πιο ανταγωνιστικό μοντέλο 450 κ.εκ. που κατασκεύασε ποτέ η Yamaha

Για να δημιουργήσουν μια μοτοσυκλέτα motocross ικανή να αγωνίζεται και να νικά σε κάθε επίπεδο απέναντι στον πιο σκληρό ανταγωνισμό, οι μηχανικοί της Yamaha ανέλυσαν κάθε μεμονωμένο εξάρτημα και έκαναν πολλές καίριες και δευτερεύουσες βελτιώσεις, όπου αυτό ήταν εφικτό.

Το αποτέλεσμα αυτής της εντατικής ανάλυσης "εξάρτημα προς εξάρτημα" ήταν ένας εκτεταμένος ανασχεδιασμός της μοτοσυκλέτας. Επιπλέον, η ομάδα των μηχανικών κατάφερε να μειώσει σημαντικά το βάρος, να αυξήσει την ισχύ και να βελτιώσει την απόδοση του χειρισμού στην YZ450F του 2020.

2020 yamaha yz450f 2

Πιο ισχυρός, νέος κινητήρας μικρών διαστάσεων 450 κ.εκ.

Παρότι είναι ήδη φημισμένος για την εξαιρετική απόδοση ισχύος του, ο κινητήρας της YZ450F ανασχεδιάστηκε λεπτομερώς στο μοντέλο του 2020, ώστε να παρέχει υψηλότερες και πιο ελεγχόμενες επιδόσεις. Ο νέος κινητήρας έχει σημαντικά μικρότερες διαστάσεις και χαμηλότερο βάρος, ενώ η αναθεωρημένη διαμόρφωση βελτιώνει τη σχεδίαση με συγκέντρωση μαζών κάνοντάς την μία από τις πιο εύκολες στο χειρισμό μηχανές ανοικτής κατηγορίας motocross.

Καθώς διαθέτει ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή υψηλής συμπίεσης, ανθεκτικό σφυρήλατο έμβολο και προφίλ έκκεντρων μηχανισμών με δυναμική ανταπόκριση, ο νέος κινητήρας 450 κ.εκ. μικρών διαστάσεων έχει σχεδιαστεί για να παρέχει την καλύτερη ισορροπία νικηφόρων αγωνιστικών επιδόσεων και απόλυτης δυνατότητας ελέγχου.

2020 yamaha yz450f 14

Ολοκαίνουργιος κεκλιμένος προς τα πίσω κύλινδρος

Μία από τις σημαντικές βελτιώσεις του κινητήρα στο μοντέλο του 2020 είναι ο νέος κεκλιμένος προς τα πίσω κύλινδρος, ο οποίος έχει μειωμένο βάρος και μικρότερες διαστάσεις. Καθώς αυτή η πρωτοποριακή σχεδίαση φέρνει τον κύλινδρο πιο κοντά στο μεσαίο τμήμα της μοτοσυκλέτας, συμβάλλει στην επίτευξη μιας ιδανικής συγκέντρωσης μαζών και αυτό συνεισφέρει σημαντικά στα δυναμικά χαρακτηριστικά χειρισμού της YZ450F.

Ο νέος κεκλιμένος προς τα πίσω κύλινδρος διαθέτει έμβολο υψηλής συμπίεσης με σχεδίαση "bridge-box" και, σε συνδυασμό με την ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή υψηλής απόδοσης που διαθέτει μακρύ και ευθύγραμμο άνοιγμα εισαγωγής, αυτή η κορυφαία σχεδίαση εξασφαλίζει τέλεια ισορροπία της ισχύος που προσφέρει μια μηχανή κατηγορίας 450 κ.εκ. σε συνδυασμό με εξαιρετική δυνατότητα χειρισμού.

2020 yamaha yz450f 16

Power Tuner της Yamaha

Η Yamaha YZ450F ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα motocross με ενσωματωμένη δυνατότητα σύνδεσης, η οποία επιτρέπει την ασύρματη ρύθμιση των παραμέτρων λειτουργίας της μοτοσυκλέτας από απόσταση μέσω smartphone. Το μοντέλο του 2020 συνεχίζει να πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.

Με τη λήψη της δωρεάν εφαρμογής Power Tuner για συσκευές iOS ή Android, οι αναβάτες ή οι μηχανικοί της YZ450F μπορούν να προσαρμόζουν εύκολα το μείγμα καυσίμου/αέρα και το χρονισμό της ανάφλεξης, ώστε να ρυθμίζουν κατάλληλα τη μοτοσυκλέτα για διάφορες πίστες και για μεταβαλλόμενες συνθήκες οδήγησης. Χάρη σε αυτήν τη δυνατότητα, η YZ450F του 2020 είναι η πιο ευπροσάρμοστη μηχανή motocross, η οποία μπορεί να ρυθμίζεται στη στιγμή στην άκρη της πίστας για να επιτρέπει στον αναβάτη της να επιτυγχάνει βέλτιστες επιδόσεις σε οποιαδήποτε επιφάνεια και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Επιπλέον της λειτουργίας επαναχαρτογράφησης του κινητήρα, η εφαρμογή Power Tuner μπορεί επίσης να καταγράφει πληροφορίες για τα συμβάντα του αγώνα και να παρακολουθεί διάφορα δεδομένα, όπως τα διαγνωστικά στοιχεία του συστήματος, το χρόνο λειτουργίας του κινητήρα και άλλα. Χάρη σε αυτές τις δυνατότητες, αποτελεί αναντικατάστατο στοιχείο του κιτ εργαλείων κάθε αναβάτη.

2020 yamaha yz450f 3

Διακόπτης επιλογής χαρτογράφησης που στερεώνεται στο τιμόνι

Αφού γίνει ο προγραμματισμός της YZ450F του 2020 με την εφαρμογή Power Tuner στο paddock, υπάρχει ένας διακόπτης επιλογής χαρτογράφησης που στερεώνεται στο τιμόνι και επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέγει τη χαρτογράφηση που θέλει. Αυτή η απλή και άμεση ρύθμιση επιτρέπει την ακαριαία αλλαγή χαρτογραφήσεων ανάλογα με την πίστα ή τις καιρικές συνθήκες. Οι δυνατότητες επιλογής ξεκινούν από μια εξαιρετικά επιθετική χαρτογράφηση για στεγνές πίστες μεγάλων ταχυτήτων και φτάνουν έως μια πιο εύχρηστη χαρτογράφηση για λασπώδεις επιφάνειες.

2020 yamaha yz450f 12

Ηλεκτρική μίζα μικρών διαστάσεων

Ο νέος κινητήρας 450 κ.εκ. διαθέτει ελαφριά ηλεκτρική μίζα μικρών διαστάσεων που προσφέρει την ευκολία της εκκίνησης με το πάτημα ενός κουμπιού και εξοικονομεί πολύτιμα δευτερόλεπτα κατά τις εκκινήσεις υπό πίεση στη διάρκεια του αγώνα. Τροφοδοτείται από μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας με τέσσερα στοιχεία ιόντων λιθίου και διατηρεί ελάχιστο το βάρος της YZ450F του 2020.

2020 yamaha yz450f 15

Σύστημα ελέγχου εκκίνησης

Το σύστημα ελέγχου εκκίνησης (LCS) της YZ450F βελτιστοποιεί την απόδοση ισχύος και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα κατά τα λίγα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, αφού κατέβει η πύλη. Το LCS συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη μετάδοση της ισχύος και εξασφαλίζει μεγαλύτερη δυνατότητα ελέγχου και καλύτερη πρόσφυση εκτός γραμμής. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύει τη δυνατότητα του αναβάτη να κερδίζει το προβάδισμα και παρέχει ένα πραγματικό πλεονέκτημα κατά την κρίσιμη εφόρμηση έως την πρώτη στροφή.

2020 yamaha yz450f 11

Προηγμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου

Ο νέος κινητήρας μικρών διαστάσεων διαθέτει εξαιρετικά προηγμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου Mikuni®, το οποίο περιλαμβάνει ελαφρύ σώμα πεταλούδας γκαζιού με εξαιρετικά μικρές διαστάσεις (44 mm). Αυτό το προηγμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου παρέχει το μείγμα καυσίμου/αέρα μέσω ενός μεγάλου και ευθύγραμμου ανοίγματος εισαγωγής και επωφελείται από μια ηλεκτρική αντλία υψηλής πίεσης που εξασφαλίζει βέλτιστη μετατροπή σε νέφος σταγονιδίων για εξαιρετική απόδοση λειτουργίας σε μια μεγάλη γκάμα συνθηκών οδήγησης

2020 yamaha yz450f 5

Ψυγείο υψηλής απόδοσης με πτερύγια υπό γωνία

Για να εξασφαλίζεται η αποδοτική λειτουργία του νέου, πιο ισχυρού κινητήρα υπό όλες τις συνθήκες, οι μηχανικοί της Yamaha ανέπτυξαν βελτιωμένα πτερύγια ψύξης, τα οποία σχηματίζουν γωνία, ώστε να έρχονται απευθείας σε επαφή με τον εισερχόμενο αέρα. Με τη διατήρηση μιας συνεχούς ροής αέρα, αυτή η διάταξη υπό γωνία των πτερυγίων ψύξης εξασφαλίζει αποτελεσματικότερη ψύξη του κινητήρα για νικηφόρες επιδόσεις.

2020 yamaha yz450f 13

Στιβαρό κιβώτιο 5 ταχυτήτων

Το στιβαρό κιβώτιο 5 ταχυτήτων της YZ450F είναι κατασκευασμένο για να αντέχει ακόμα και το πιο επιθετικά κινούμενο αριστερό πέλμα. Τα ειδικά σχεδιασμένα γρανάζια διαθέτουν μεγάλο εμβαδόν επιφανείας που διασπείρει το φορτίο και, σε συνδυασμό με τον αναβαθμισμένο συμπλέκτη, παρέχουν υψηλά επίπεδα αντοχής. Επιπλέον, το τύμπανο και οι μηχανισμοί αλλαγής ταχυτήτων έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ανώτερη αίσθηση και μικρότερη διαδρομή του πέλματος κατά την αλλαγή ταχυτήτων.

2020 yamaha yz450f 6

Περικαλυμμένη εξάτμιση με συγκέντρωση μαζών

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της YZ450F είναι η σχεδίαση με συγκέντρωση μαζών. Αυτή προϋποθέτει ότι τα σημαντικά εξαρτήματα βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας. Παράδειγμα αυτής της σχεδίασης αποτελεί η εξάτμιση - σαλίγκαρος, η οποία τυλίγεται γύρω από τον κύλινδρο. Αυτή η σχεδίαση επιτρέπει επίσης την τοποθέτηση ενός σιγαστήρα σε πιο μπροστινή θέση και πιο κοντά στο κέντρο της μοτοσυκλέτας.

Σε συνδυασμό με τον νέο, κεκλιμένο προς τα πίσω κύλινδρο, αυτό εξασφαλίζει τη συγκέντρωση της μάζας, η οποία, με τη σειρά της, συνεισφέρει σημαντικά στη μείωση του βάρους και στην επίτευξη δυναμικής απόδοσης χειρισμού.

2020 yamaha yz450f 7

Ελαφρότερος σκελετός αλουμινίου για πιο άμεση ανταπόκριση στο χειρισμό

Η YZ450F θεωρείται ήδη μία από τις μοτοσυκλέτες με τις καλύτερες δυνατότητες χειρισμού στην μεγάλη κατηγορία και στο μοντέλο του 2020 ο μικρών διαστάσεων σκελετός αλουμινίου έχει επανασχεδιαστεί προσεκτικά, ώστε να ταιριάζει με τον νέο, πιο ισχυρό κινητήρα.

Για να μειωθεί το βάρος και να ρυθμιστεί λεπτομερώς η ενστικτωδώς αποκρινόμενη απόδοση της μοτοσυκλέτας, ο νέος περιμετρικός σκελετός διαθέτει λεπτότερες κύριες διαδοκίδες, παχύτερους κάτω σωλήνες και νέες βάσεις στήριξης του κινητήρα. Αυτές οι σημαντικές αλλαγές, σε συνδυασμό με τη σχεδίαση με συγκέντρωση μαζών και την κορυφαία ανάρτηση, εξασφαλίζουν ακόμα πιο άμεση απόκριση στο χειρισμό για μειωμένους χρόνους ολοκλήρωσης γύρων.

2020 yamaha yz450f 8

Πλαίσιο και σέλα σε λεπτή γραμμή

Το μικρών διαστάσεων ρεζερβουάρ καυσίμου, τα περιβλήματα των πτερυγίων ψύξης και η λεπτή σέλα της YZ450F βελτιώνουν τη δυνατότητα κίνησης του αναβάτη και εξασφαλίζουν αποτελεσματική στήριξη των γονάτων, ενώ παράλληλα τονίζουν την αίσθηση ελαφρότητας και ευκολίας χειρισμού της μοτοσυκλέτας και παρέχουν στον αναβάτη ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα, προτού καν ξεκινήσει ο αγώνας.

Καθώς επιτρέπει στον αναβάτη να μετακινεί το βάρος του σώματος του γρήγορα και εύκολα, η εργονομική σχεδίαση βελτιώνει την ευκολία ελέγχου και μειώνει την κόπωση.

2020 yamaha yz450f 4

Κορυφαία συστήματα ανάρτησης

Η YZ450F διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι KYB® με σπειροειδές ελατήριο, το οποίο θεωρείται ευρέως κορυφαίο για τις σχεδιάσεις αναρτήσεων μοτοσυκλετών εκτός δρόμου. Καθώς παρέχει απόσβεση που προσαρμόζεται ανάλογα με την ταχύτητα και εξασφαλίζει ιδανική ισορροπία μεταξύ της ευκολίας χειρισμού και της απορρόφησης κραδασμών, αυτό το εξαιρετικό μπροστινό πιρούνι παρέχει την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία του.

Η πλήρως ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση τύπου μοχλικού περιλαμβάνει ένα ειδικά ρυθμισμένο αμορτισέρ KYB®, το οποίο παρέχει υψηλά επίπεδα πρόσφυσης και ομαλή απόκριση στις χαμηλές και στις υψηλές ταχύτητες, για εξαιρετική ευκολία χειρισμού υπό διάφορες συνθήκες πίστας.

2020 yamaha yz450f 9

Ελαφριοί τροχοί

Οι τροχοί διαθέτουν μπλε ανοδιωμένες ζάντες μηχανής εργοστασιακού τύπου και έχουν τελειοποιηθεί μέσω προγράμματος CAD (σχεδίαση με τη βοήθεια υπολογιστή), ώστε να γίνουν ελαφρότεροι και πιο κατάλληλοι για χαμηλότερα μη αναρτώμενα βάρη, διατηρώντας παράλληλα την αντοχή για την οποία είναι φημισμένοι.

Αναβαθμισμένα φρένα

Η πιο άκαμπτη μπροστινή δαγκάνα σε συνδυασμό με το δυναμικά αποκρινόμενο υλικό των τακακιών συνεργάζεται με τον μπροστινό δίσκο των 270 mm για εξαιρετική απόδοση πέδησης, ενώ η νέα ελαφριά πίσω δαγκάνα και ο νέος πίσω δίσκος μειώνουν το μη αναρτώμενο βάρος.

Κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά της YZ450F

Νέος κινητήρας 450 κ.εκ. εξαιρετικά μικρών διαστάσεων, αυξημένη ισχύς με απόλυτο έλεγχο
Κεκλιμένος προς τα πίσω κύλινδρος με μικρότερο βάρος και μικρότερες διαστάσεις
Σχεδίαση με συγκέντρωση μαζών
Εφαρμογή Yamaha Power Tuner για άμεση ρύθμιση στην άκρη της πίστας μέσω smartphone
Διακόπτης στο τιμόνι για εύκολα ρυθμιζόμενη χαρτογράφηση
Ηλεκτρική μίζα μικρών διαστάσεων με εξαιρετικά ελαφριά μπαταρία
Σύστημα ελέγχου εκκίνησης (LCS) που βελτιστοποιεί την απόδοση ισχύος του κινητήρα για ταχύτερες εκκινήσεις
Προηγμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου για βέλτιστη ισχύ
Ψυγεία τοποθετημένα υπό γωνία για αποτελεσματική ψύξη του κινητήρα
Στιβαρό κιβώτιο ταχυτήτων και συμπλέκτης για θετικές αλλαγές ταχυτήτων
Εξάτμιση - σαλίγκαρος μικρών διαστάσεων με συγκέντρωση μαζών
Σιγαστήρας τοποθετημένος προς τα εμπρός
Ελαφρότερος περιμετρικός σκελετός αλουμινίου για πιο άμεση ανταπόκριση στο χειρισμό
Πλαίσιο και σέλα σε λεπτή γραμμή για απόλυτη εργονομία
Κορυφαία μπροστινή ανάρτηση KYB® με σπειροειδές ελατήριο και ευαισθησία στην ταχύτητα
Πίσω ανάρτηση τύπου μοχλικού με ειδικά ρυθμισμένο αμορτισέρ KYB®
Ελαφριοί τροχοί με μπλε ζάντες
Μπροστινός δίσκος 270 mm με αναβαθμισμένη δαγκάνα και δυναμικά ανταποκρινόμενο υλικό τακακιών
Νέος πίσω δίσκος και δαγκάνα μικρότερων διαστάσεων
Ρυθμιζόμενος σφιγκτήρας 4 θέσεων με λαστιχένια βάση στο τιμόνι
Ενσωματωμένα γραφικά μεγάλης αντοχής
Αλουμινένιο τιμόνι με σταδιακή κλίση και στήριγμα γρήγορης ρύθμισης για το συμπλέκτη
Φαρδύτερα και ελαφρότερα μαρσπιέ

Χρώμα των μοντέλου του 2020

YZ450F: Racing Blue με νέα γραφικά

Τιμή και διαθεσιμότητα των μοντέλων του 2020

Η YZ450F θα είναι διαθέσιμη από τον Αύγουστο του 2019.

Κιτ αγωνιστικών εξαρτημάτων GYTR

Η Yamaha παράγει μια σειρά ειδικών κιτ GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) υψηλών επιδόσεων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα τετράχρονα και τα δίχρονα μοντέλα YZF. Υπάρχουν διαθέσιμα μεμονωμένα εξαρτήματα GYTR υψηλών επιδόσεων για τα μοντέλα YZ450F και YZ250F

Νέος εξοπλισμός για αναβάτες MX για το 2020

Η Yamaha έχει αναπτύξει μια νέα σειρά εξοπλισμού για αναβάτες μοτοσυκλετών MX σε μπλε/μαύρο/πράσινο φωσφοριζέ χρώμα. Ο εξοπλισμός αυτός θα αρχίσει να διατίθεται από τον Ιούλιο του 2019. Η νέα σειρά περιλαμβάνει μπλούζες οδήγησης, παντελόνια, γάντια, αμάνικα μπουφάν και καπέλα, αλλά και προστατευτικά σώματος για ενηλίκους και παιδιά και γάντια enduro.

Δοκιμάστε τα μοντέλα YZ του 2020 στο MX Pro Tour

Στη διάρκεια του 2019, η Yamaha θα επισκεφθεί και πάλι διάφορες πίστες σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου οι πελάτες θα μπορούν να δοκιμάσουν, να γνωρίσουν την αίσθηση και να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις σειρές YZF και YZ του 2020, αλλά και να ανακαλύψουν περισσότερα για τα γνήσια αξεσουάρ Yamaha και τα προϊόντα υψηλών επιδόσεων GYTR. Λεπτομέρειες σχετικά με τις ημερομηνίες και τους χώρους θα παρέχονται ζωντανά στους ιστότοπους της Yamaha για κάθε χώρα τον Ιούνιο του 2019.
Για πλήρεις λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.yamaha-motor.eu

Google News Ακολουθήστε το 2WO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για την μοτοσυκλέτα από την Ελλάδα και τον κόσμο.


To ρετρό μονοκύλινδρο της ιαπωνικής εταιρείας έχει γίνει πολύ δημοφιλές στις ασιατικές αγορές. Αναπόφευκτα «έπεσα στα χέρια» customizer με το αποτέλεσμα των Dirt Freak να είναι άξιο αναφοράς
Με βάση τα δεδομένα από 90 χώρες η ιστοσελίδα Motorcycles Data ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις μοτοσυκλετών, scooter και μοτοποδηλάτων που ταξινομούνται έφτασαν το 2023 τα 62,6 εκατομμύρια
Με μια συλλεκτική έκδοση της GTV, που θα παραχθεί σε 140 μονάδες και θα πωλείται μόνο κατά την διάρκεια των Vespa World Days, γιορτάζονται τα 140 χρόνια της Piaggio
Η Crescent Yamaha, η εταιρεία που ανήκει η Pata Prometeon Yamaha WorldSBK, παρουσίασε την περιορισμένης παραγωγής έκδοση του R1 για να γιορτάσει την μεταγραφή στην ομάδα του πιο επιτυχημένου αναβάτη στην ιστορία των superbike

Με την περιήγησή σας στο 2wo.gr συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies. Ενημερωθείτε για τις κατηγορίες cookies που χρησιμοποιούμε, πως λειτουργούν και πως μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε από την Πολιτική Διαχείρισης Cookies.