Οι after market αεροδυναμικές πτέρυγες έφτασαν (Video)

Η ισπανική Puig βγάζει στην παραγωγή winglets


10.10.2018

Η ισπανική εταιρεία Puig παρουσίασε winglets για όλα τα ιαπωνικά supersport παραγωγής και το BMW S1000RR

winglets superbike 11

Η εγκατάστασή τους στα εργοστασιακά φέρινγκ διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. Η Puig συνεργάζεται ήδη με πολλές ομάδες σε MotoGP και WorldSBK και είναι από τους προμηθευτές της Honda Racing Corporation (HRC) και της Kawasaki Racing Team (KRT).

Τα οφέλη τοποθέτησής τους φαίνονται στην οδήγηση στην πίστα, όπου η μοτοσυκλέτα έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά τόσο στις στροφές όσο και στις ευθείες.

winglets superbike 7

Η εταιρεία τα ονομάζει «side spoiler downforce» και σύμφωνα με την ισπανική εταιρεία, τα «πτερύγια» ασκούν κάθετη δύναμη προς το έδαφος, ανάλογα με την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας. Θεωρητικά τα συγκεκριμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, θα κρατήσουν τον μπροστινό τροχό «βιδωμένο» στην άσφαλτο, περιορίζοντας την ενεργοποίηση των συστημάτων ελέγχου, τα οποία κόβουν την παροχή ισχύος, για να αποφεύγεται η ανύψωση του μπροστινού τροχού. Αυτά θα συνεισφέρει σε ταχύτερες επιταχύνσεις και σε καλύτερους χρόνους στην πίστα.

winglets superbike 14

Το κόστος τους είναι 150€ περίπου.

Η Suzuki επιβεβαίωσε πως σταματάει την παραγωγή του Hayabusa, 20 χρόνια μετά το ντεμπούτο μιας εκ των πιο ισχυρών μοτοσυκλετών παραγωγής που φτιάχτηκαν ποτέ
Λίγο πριν λήξει και επίσημα το συμβόλαιό του, o Dani Pedrosa έλαβε δυο «μεγάλα» δώρα από την Honda
Την ακούμε εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν την έχουμε δει ακόμα στο δρόμο. Μια βρετανική εταιρεία ισχυρίζεται πως θα βγάλει προς πώληση τις race replica μοτοσυκλέτες ενός εκ των πιο φιλόδοξων project στην ιστορία των αγώνων MotoGP/WSBK 
Μια ισπανική εταιρεία με το όνομα Japan Legends, μας θυμίζει πως ήταν οι μοτοσυκλέτες πριν από μερικές δεκαετίες. Τότε που ως πιτσιρικάδες μας έτρεχαν τα σάλια βλέποντας «μηχανάκια»