Motorcycle Symposium 2018: Μοτοσυκλέτα και πολιτισμός

Σοβαρή προσπάθεια που ελπίζουμε να συνεχιστεί


30.05.2018

Ήταν κάτι διαφορετικό. Κάτι που πρώτη φορά γίνεται και ελπίζουμε να ξαναγίνει σε έναν πανέμορφο χώρο με σπάνιες μοτοσυκλέτες και ανθρώπους που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο

Η ιδέα και η υλοποίηση της ανήκουν στο Motorcycle Republik – Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας και στον ιδρυτή του κ. Μαριολόπουλο. Το Σεράφειο πολιτιστικό κέντρο που θα αποτελεί το νέο «πνεύμονα» πολιτισμού στην πρωτεύουσα φιλοξένησε την εκδήλωση.

mariolopoulos

Βρεθήκαμε στα εγκαίνια μεταξύ λίγων, που όπως είπε και ο Κώστας Καββαθάς που απηύθυνε χαιρετισμό, περιμέναμε να ήταν πολύ περισσότεροι. Κάθε αρχή και δύσκολη και οι εμπνευστές του πρώτου «Συμποσίου Μοτοσυκλέτας» δεν πρέπει να χάνουν το κουράγιο τους.

kavathas

Άλλωστε δεν φημιζόμαστε ως λαός για τη μοτοσυκλετιστική μας κουλτούρα. Και για να γίνουμε πιο καυστικοί, αν οι διοργανωτές «διαφήμιζαν» τον πλούσιο μπουφέ και τις δωρεάν μπύρες ίσως να είχαμε κοσμοσυρροή στο Σεράφειο. Όχι για να ακούσουν τι είχαν να τους πουν οι ομιλητές φυσικά.

Motorcycle Symposium 2018 17

Έμενες με το στόμα ανοιχτό βλέποντας Brough Superior, Indian, BMW, Laverda, Scott, Harley-Davidson, Norton και άλλα σπάνια μοντέλα θρυλικών κατασκευαστών που οι περισσότεροι από αυτούς δεν υπάρχουν πια. Θαύμαζες την Ducati του Θανάση Λέφα – που είχα την τύχη να γνωρίσω - με το εναλλακτικό μπροστινό σύστημα. Οι φωτογραφίες τα λένε όλα για τις μοτοσυκλέτες που υπήρχαν στο Motorcycle Symposium που στην πλειοψηφία τους δεν ήταν αναπαλαιωμένες.

lefas 1

Στην θέση των ομιλητών, εναλλάσσονταν τις τρεις ημέρες του «Συμποσίου» άνθρωποι που είχαν να μας πουν πολλά, για τις εμπειρίες τους, για τα ταξίδια του και τις μοτοσυκλέτες.

Motorcycle Symposium 2018 20

Από τον νικητή του Dakar Βασίλη Ορφανό, τον «μέγα» ταξιδευτή Κωνσταντίνο Μητσάκη, τον Θωμά Κακαδιάρη του «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ» που ανέλυσε την εκπαίδευση των μοτοσυκλετιστών σε Ελλάδα και Ευρώπη, τον restorer Δημήτρη Αναστασιάδη, τον Δημήτρη Παπουτσά με τα 100+1 χρόνια ιστορίας της εταιρείας που ήταν από τις πρώτες που ασχολήθηκε με την μοτοσυκλέτας στη χώρα μας.

Motorcycle Symposium 2018 4

Εισηγήσεις που αφορούσαν την μοτοσυκλετά στον κινηματογράφο, στην υπηρεσία της κοινωνίας (EKAB, ΔΙΑΣ, Πυροσβεστική). Αναλύσεις ιστορικές και τεχνικές και πολλά ακόμη που απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκα στο τριήμερο 25 με 27 Μαΐου στο Σεράφειο πολιτιστικό κέντρο.

Το 2WO.gr θα βρίσκεται πάντα κοντά σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και θα τις υποστηρίζει.

Όταν ο κατασκευαστής με την μεγαλύτερη επιρροή στο μοτοσυκλετιστικό γίγνεσθαι αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σημαίνει πως τα πράγματα αλλάζουν
H θυγατρική της Honda στην Κίνα, Wuyang Honda Motor, παρουσίασε ένα όμορφο scrambler με κινητήρα 184 κ.εκ. και εκλεπτυσμένη ρετρό εμφάνιση
Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά, όταν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα αλλά και οι μοτοσυκλέτες και ταυτόχρονα θέλεις να προκαλείς, τότε δίνεις την παραγγελία γι αυτό
Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.