Στο +8,7% οι ταξινομήσεις τον Απρίλιο στο +22,7% το τετράμηνο

Aπαισιόδοξα τα μηνύματα από την αγορά


10.05.2018

Αύξηση μεν μικρή δε σημείωσαν οι ταξινομήσεις νέων δικύκλων πάνω από 50 κ.εκ. τον Απρίλιο

Τα μηνύματα που έρχονται από την αγορά είναι συγκρατημένα αισιόδοξα. Και αυτό προέρχεται τόσο από την εικόνα τον Μάρτιο όπου είχαμε πτώση 1,5% στις ταξινομήσεις όσο και από αυτή του Απριλίου, τον μήνα της έκθεσης μοτοσυκλέτας, που πουλήθηκαν μόνο 217 δίκυκλα περισσότερα από τον περσινό αντίστοιχο μήνα. 

Όπως μας λένε στελέχη των ελληνικών αντιπροσωπειών μετά την περσινή έκθεση που ξαναέγινε μετά από 8 χρόνια υπήρχε αύξηση των πωλήσεων αλλά και της επισκεψιμότητας σε επιχειρήσεις του κλάδου. Φέτος η αντίδραση του κοινού δεν ήταν η ίδια με αποτέλεσμα μόνο μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρσι.

Το +22,7% του τετράμηνου (Ιανουάριος – Απρίλιος) δυστυχώς δεν οφείλεται σε αύξηση ταξινομήσεων των «καλών» μηνών (Μάρτιος-Απρίλιος) αλλά των παραδοσιακά «κακών» αφού ως γνωστό η αγορά δικύκλου ανεβαίνει από Μάρτιο αν όχι Απρίλιο και μετά.

Του τέσσερις πρώτους μήνες έχουν ταξινομηθεί 8.140 δίκυκλα έναντι 6.633 τον περσινό αντίστοιχο διάστημα. Όμως όπως έχουμε επανειλημμένως γράψει η εικόνα του 2017 ήταν στρεβλή διότι ειδικά τους πρώτους μήνες οι εταιρείες πούλαγαν στοκ δίκυκλα τα οποία είχαν ταξινομηθεί στα τέλη του 2016 λόγω προδιαγραφών Euro4. Λογικό λοιπόν να εμφανίζονται τους πρώτους μήνες τόσο μεγάλες αυξήσεις (Ιανουάριος +87% - Φεβρουάριος +59,1%).

Όταν ο κατασκευαστής με την μεγαλύτερη επιρροή στο μοτοσυκλετιστικό γίγνεσθαι αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σημαίνει πως τα πράγματα αλλάζουν
H θυγατρική της Honda στην Κίνα, Wuyang Honda Motor, παρουσίασε ένα όμορφο scrambler με κινητήρα 184 κ.εκ. και εκλεπτυσμένη ρετρό εμφάνιση
Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά, όταν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα αλλά και οι μοτοσυκλέτες και ταυτόχρονα θέλεις να προκαλείς, τότε δίνεις την παραγγελία γι αυτό
Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.