Ducati με ραντάρ το 2020

Η Ducati θα εξελίξει συστήματα ραντάρ και θα τα εγκαταστήσει σε μια μοτοσυκλέτα παραγωγής


19.04.2018

Η Ducati παρουσιάζει μερικές από τις καινοτομίες από το "Road Safety Road Map" του 2025, τη στρατηγική που αποσκοπεί στην εισαγωγή νέων συστημάτων και τεχνολογιών ασφαλείας

Η πρώτη φάση ξεκίνησε: Το Cornering ABS πρέπει θα τοποθετηθεί σε όλες τις μοτοσυκλέτες της εταιρείας. Η Ducati ήταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την ασφάλεια: ο μόνος κατασκευαστής μοτοσυκλετών παγκοσμίως που διαθέτει μοτοσυκλέτα που συνεργάζεται με το ενσωματωμένο σύστημα D® air® σε μπουφάν και η πρώτη που εξοπλίζει ένα ρετρό μοντέλο, το Ducati Scrambler 1100, με το σύστημα Cornering ABS. To στρατηγικό σχέδιο για την ασφάλεια του ιταλικού εργοστασίου θα ολοκληρωθεί το 2025.

Στη βάση αυτού του σχεδιασμού είναι η βραχυπρόθεσμη εφαρμογή των συστημάτων ARAS (Advanced Rider Assistance Systems) στις μοτοσυκλέτες της Ducati. Τα προηγμένα συστήματα αυξάνουν τα επίπεδα ασφάλειας των αναβατών μέσω ενός αριθμού αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένων των ραντάρ. Αυτά, ειδικότερα, είναι σε θέση να παράσχουν ανατροφοδότηση για το περιβάλλον - συμβάλλοντας στην πρόληψη πιθανών συγκρούσεων με εμπόδια ή άλλα οχήματα προειδοποιώντας τον αναβάτη.

Η Ducati ξεκίνησε την ανάπτυξη αυτών των συστημάτων ήδη από το 2016, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Βιομηχανικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Politecnico di Milano. Η μελέτη οδήγησε στην ανάπτυξη συστήματος προειδοποίησης βασισμένου σε οπίσθιο ραντάρ, ικανό να εντοπίζει και να επισημαίνει τα οχήματα που βρίσκονται σε «τυφλά σημείο», ή όχημα που προσεγγίζει με μεγάλη ταχύτητα από πίσω. Για να τονίσει την τεχνική και επιστημονική αξία αυτού του ερευνητικού έργου, που αναπτύχθηκε από υπαλλήλους της Ducati, ερευνητές και προπτυχιακούς φοιτητές, το Μάιο του 2017 υποβλήθηκε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχετικά με τους αλγόριθμους ελέγχου του συστήματος και παρουσιάστηκε επιστημονική δημοσίευση στο IEEE - Intelligent Vehicles Symposium IV) στις 11-14 Ιουνίου 2017, στο Redondo Beach των ΗΠΑ.

Το 2017, οι Ιταλοί κατασκευαστές επέλεξαν συνεργάτη για να εξασφαλίσουν την καταλληλότητα του συστήματος για παραγωγή - συμπληρώνοντας το σύστημα με έναν δεύτερο αισθητήρα ραντάρ τοποθετημένο μπροστά. Ο σκοπός αυτής της συσκευής θα είναι να διαχειριστεί το προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδίου, επιτρέποντας τη διατήρηση μιας δεδομένης απόστασης (η οποία μπορεί να οριστεί από τον χρήστη) από το όχημα μπροστά και προειδοποιώντας τον αναβάτη για τυχόν κινδύνους σχετιζόμενων με συγκρούσεις. Όλα αυτά τα συστήματα, μαζί με ένα προηγμένο interface που θα ειδοποιεί τον αναβάτη για κινδύνους, θα είναι διαθέσιμο σε ένα από τα μοντέλα της Ducati που θα κυκλοφορήσουν το 2020.

Το πρώτο βήμα αυτής της στρατηγικής που ονομάζεται "Safety Road Map 2025" έχει ήδη εφαρμοστεί και περιλαμβάνει την προοδευτική επέκταση του Bosch ABS Cornering σε ολόκληρη την γκάμα προϊόντων.

Τα περισσότερα από αυτά πολυχρηστικά, θα σας συνοδεύσουν στην καθημερινότητα αλλά και σε μικρές ή μεγάλες εξορμήσεις
Μια από τις πιο όμορφες enduroβόλτες στην Ελλάδα, με φόντο την πόλη του Ναυπλίου στα πιο όμορφα χωμάτινα μονοπάτια της Αργολίδας διεξάγεται για τρίτη φορά
H κλήρωση έγινε και ο μεγάλος νικητή που θα απολαύσει διανυκτέρευση στο εκπληκτικό Theasis Igloo στα Τζουμέρκα είναι…
Το Qute είναι τετράτροχο αλλά όχι αυτοκίνητο. Συμπαγές, ελαφρύ, τετράπορτο όπως ένα αυτοκίνητο με επαρκή χώρο για τις αποσκευές. Το Qute πληροί τις Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές EURO 4 ως προς την ποιότητα και την ασφάλεια για την κατηγορία Quadricycle