Η Uber επεκτείνεται και στα ποδήλατα

Είναι το επόμενο βήμα οι μοτοσυκλέτες;


  13.04.2018

  Η Uber αποκτά την εταιρία διάθεσης ηλεκτρικών ποδηλάτων Jump Bikes, ξεκινώντας την επέκταση των επιχειρήσεων της. Θα μπορούσαμε να δούμε σύντομα και ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες;

  Ο «γίγαντας» Uber απέκτησε πρόσφατα την εταιρεία bike sharing, Jump Bike και διαθέτει πλέον έναν τεράστιο στόλο από ηλεκτρικά ποδήλατα. Η νέα επιχειρηματική κίνηση έχει ενσωματωθεί τόσο γρήγορα ώστε η κοινή χρήση ηλεκτρονικών ποδηλάτων είναι ήδη παρούσα στο Uber App στις περιοχές όπου είναι διαθέσιμη.

  JUMP Bikes 2

  Η επένδυση άγγιξε τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Η Jump Bikes δεν διέθετε σταθμούς συγκέντρωσης των ποδηλάτων της. Όλα τα ηλεκτρικά ποδήλατά τους είναι εφοδιασμένα με ένα άγκιστρο που επιτρέπει στους αναβάτες να τα ασφαλίζουν απλά σε υπάρχοντες θέσεις parking ποδηλάτων στις πόλεις.

  Μέχρι στιγμής, 250 ποδήλατα της Uber είναι διαθέσιμα στο Σαν Φρανσίσκο και την Ουάσιγκτον. Για να προωθήσει το νέο της επιχειρηματικό πλάνο ζητάει μόλις 2 δολάρια για μια βόλτα που δεν θα ξεπερνάει τη μισή ώρα.

  JUMP Bikes 3

  Ίσως η επόμενη κίνηση να είναι η διάθεση ηλεκτρονικών μοτοσυκλετών και scooter. Ειδικά με τις ζώνες αποκλεισμού για τα αυτοκίνητα που αρχίζουν να εξαπλώνονται σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις, δεν χρειάζεται να κατέχει κάποιος διδακτορικό στο μάρκετινγκ για να εντοπίσει τις επικερδείς ευκαιρίες.

  Και μιλώντας για την Uber να θυμίσουμε πως πρόσφατα αποχώρησε από την ελληνική αγορά, εξαιτίας του νομοθετικού πλαισίου το οποίο δεν της επέτρεπε να προσφέρει τις υπηρεσίες της.

  H θυγατρική της Honda στην Κίνα, Wuyang Honda Motor, παρουσίασε ένα όμορφο scrambler με κινητήρα 184 κ.εκ. και εκλεπτυσμένη ρετρό εμφάνιση
  Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά, όταν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα αλλά και οι μοτοσυκλέτες και ταυτόχρονα θέλεις να προκαλείς, τότε δίνεις την παραγγελία γι αυτό
  Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.
  Αφού απέτυχε στην επίσημη παρουσίαση, ο Γάλλος ιδιοκτήτης της εταιρείας Ludovic Lazareth δημοσίευσε ένα βίντεο της μοτοσυκλέτας που πετάει σε δράση