Η MV Agusta ανασταίνει με «ηλεκτροσοκ» την Cagiva

Η ιστορική μάρκα επιστρέφει


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  15.03.2018

Η Cagiva αναμένεται να «αναστηθεί» από τις στάχτες της σαν εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με τα μοντέλα της να αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2019

 

 


Το ιταλικό "ελεφεντάκι" θα κυκλοφορήσει και πάλι στους δρόμους, όμως αυτή τη φορά θα εξελιχθεί σε μια εταιρεία που θα παράγει ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και θα υπάγεται στη «μαμά» MV Agusta Motor.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μοτοσυκλέτες της αναμένεται να μοιάζουν αρκετά σε αυτές που παράγουν εταιρίες όπως η Alta και η Zero.Η κίνηση της MV Agusta είναι παρόμοια με αυτή που ανακοινώθηκε από τον CEO της KTM, Stefan Pierer, στα τέλη του περασμένου έτους. Η αυστριακή μάρκα θα εξελίξει ηλεκτρικά δίκυκλα κάτι που έχει κάνει ήδη με τα μοντέλα Freeride e.

 

Cagiva logo history

«Πιστεύω πως η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον και με μία εταιρία με την ιστορία της Cagiva θα μπορέσουμε να εισάγουμε κάτι ξεχωριστό στην αγορά», δήλωσε ο Giovanni Castiglioni. Πιθανότατα η Cagiva θα ξεκινήσει να παράγει πρώτα αγωνιστικές off-road μοτοσυκλέτες με ηλεκτρικούς κινητήρες, με επιδόσεις ανάλογες της κατηγορίας των 125 κ.εκ.


«Επενδύουμε σε ελαφριές fun μοτοσυκλέτες. Ας πούμε πως θα είναι μια μοτοσυκλέτα που θα μοιάζει πολύ με αυτές της Zero, όμως θα είναι κάτι διαφορετικό», διευκρίνισε ο Castiglioni. Υπάρχουν ήδη φήμες πως η Cagiva θα μπορούσε να αναπτυχθεί ως το off-road «κομμάτι» της καθαρά street φιλοσοφίας της MV Agusta.

 

cagiva copy

Όταν δύο τόσο ιστορικές και μεγάλες ιταλικές μάρκες ενώνουν τις δυνάμεις τους δεν μπορούμε παρά να αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις προτάσεις που αναμένεται να μας παρουσιάσουν μέσα στο 2019.


Σαν ένα ασθενή λοιπόν που αργοσβηνει η Cagiva θα δεχθεί το ηλεκτροσοκ ελπίζοντας να ξανάρθει στη ζωή με μια εντελώς καινούρια φιλοσοφία και μορφή.

Η Βρετανική εταιρεία μέσω του κορυφαίου της café racer, Thruxton R, παρουσίασε την νέα σειρά μοντέλων της TFC (Triumph Factory Custom)
Το νέο Moto Guzzi V85 TT έρχεται στις παγκόσμιες αγορές, μεταξύ των πρώτων στην Βόρεια Αμερική όπου είναι ήδη δυνατή η κράτηση, με παράδοση προγραμματισμένη για το Μάιο
Η Triumph Factory Custom σειρά είναι γεγονός και στην παρουσίαση αυτής, η Βρετανική εταιρεία παρουσίασε το εκπληκτικό νέο Rocket III
Με ένα διαφημιστικό video με τίτλο “The world’s favourite Indian” η Bajaj παρουσίασε στην Ινδία το ανανεωμένο Dominar 400